info(kukac)muveszlelkek.hu

Vörösbor festése akvarell – gouache festékkel

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Vörösbor festése akvarell – gouache festékkel

online akvarell-gouache-rajz leckék

Mit szólnál egy pohár vörösborhoz?

 

El tudod képzelni, hogy egy fárasztó nap után hazatérsz az otthonodba, bekuckózol a kanapéra és egy pohár vörösborral a kezedben átgondolod a nap eseményeit? Vagy egyszerűen csak elmerengsz a pohár felett a következő napi teendőiddel kapcsolatban?

Én el tudom képzelni.

Néha megérdemli az ember, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, lazítson. Néha mindannyiunknak szüksége van arra, hogy egy kicsit kiszakadjon a mindennapi hajtásból, a mókuskerékből.

Még ha úgy is érzed, hogy ez elvesztegetett idő, én akkor is arra biztatlak, hogy néha lazíts egy kicsit és légy önmagaddal szemben kicsit megengedőbb. Fontos, hogy nőként az ember néha megjutalmazza magát olyan apróságokkal, mint például egy kocka csoki, egy szelet sütemény vagy egy pohár bor.

Sajnos sokan hajlamosak vagyunk megvonni magunktól ezeket a pillanatokat és bevallom, hogy bizony ezzel én is így vagyok. Azonban az évek során rájöttem arra, hogy igen is szükségünk van ezekre az apró örömökre az életben.

A fentiek alapján jött az ötlet, hogy a Művészlelkek Műhelyének e heti legújabb leckéjét egy pohár vörösbornak szenteljem. A képen azt a pillanatot próbáltam megörökíteni, amikor az ember meglögyböli a bort a pohárban és ha nem elég óvatos, akkor kilöttyen egy pár csepp.

A képet első lépésben akvarellel festettem meg, majd utána gouache festékkel tettem még élethűbbé. Számomra mindig nagyon izgalmas ezt a két festéket együtt használni.

Az alábbi videóban néhány percre beletekinthetsz a festésbe:

Ahogy szép lassan felépülnek a színek, úgy válik egyre élethűbbé ez a vörösboros pohár. Szerintem sikerült egy igen izgalmas képet hoznom erre a hétre, hiszen a vörös szín több árnyalatát használom a kép elkészítésénél.

A videóból megtudhatod, hogy a világos vörös egészen mély, majdhogynem fekete árnyalatát hogyan tudod elérni és azt is, hogyan tudod a fényeket előcsalogatni a gouache festék segítségével.

Apropó, ha már vörösbor, akkor engedd meg, hogy néhány szót ejtsek ennek a fantasztikus italnak a jótékony hatásáról. Természetesen, csakis mértékkel fogyasztva!

A vörösbor jótékony hatásai:

  • csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát,
  • antioxidánsokat tartalmaz, így immunerősítő hatású,
  • megelőzheti az Alzheimer-kórt,
  • fokozza a szervezet ellenálló képességét,
  • csökkentheti a csontritkulás kockázatát,
  • gátolhatja a szemizmok öregedését.

Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom egy pohár vörösborhoz, akkor is, ha nem meginni, hanem megfesteni szeretnéd.

Ha kedved támadt megfesteni velem ezt a képet, akkor csatlakozz a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol több, mint 45 alkotást tudsz elkészíteni tanfolyami videóim segítségével.

Kattints ide a részletekért!

Rajzolj és fess velem! Akvarell, gouache és ceruzarajz.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük