info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan egészíti ki egymást az akvarell és a gouache festék?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan egészíti ki egymást az akvarell és a gouache festék?

Hogyan javíts akvarellt gouache festékkel

Amikor én annak idején megismertem a gouache festéket, akkor már javában festettem akvarellel. Talán köztudott dolog, hogy ezt a fajta festéket, itthon Magyarországon leginkább az akvarellezők használják.

Számos előnye van a gouache festéknek, a legfontosabb, hogy nagyon könnyű vele festeni, széleskörűen felhasználható, olcsó és ráadásul nagyon gazdaságos is.

Naná, hogy én is beszereztem és el is kezdtem használni az akvarellfestés kiegészítéseként. Kezdetben csak hibajavításra.

Az alábbi videóból megtudhatod, hogy tudod kijavítani az akvarellfestés során előforduló hibákat gouache festék segítségével:

Persze jóval kíváncsibb természet vagyok annál, hogy csak úgy hagyjak feleslegesen heverni festéket a fiókban, így elkezdtem hát használni önmagában is. Bevallom, nagyon megszerettem és egy teljesen más világ nyílt meg előttem a gouache festék megismerésével.

Kezdetben talán kicsit furcsa volt a használata az akvarell után, hiszen leginkább az volt a „kezemben”, de aztán hamar megszoktam. Rájöttem, hogy többféle módon is használhatom és arra is, hogy egy-egy képnél különféleképpen adhatok teret neki, amivel egyedi hatásokat érek el.

Mára pedig egyenesen élvezem azt, amikor a gouache-t ötvözhetem az akvarellel. Az évek alatt szerzett rutinra pedig a saját szorgalmam vezetett.

Ma pedig, ha ránézek egy képre rögtön tudom, hogy az adott képet csak akvarellel vagy csak gouache festékkel, esetleg a kettőt ötvözve szeretném elkészíteni.

Ezt a technikát, ami mindig, minden képnél változó és más, szeretném Neked is megmutatni.

Többek között ezért is került egy ilyen, csak az akvarell-gouache közös használatát bemutató blokk a Művészlelkek Műhelye programomba.

A Műhelyemben többek között ennek a két festéknek az együttes használatát is elsajátíthatod. Jelenleg a 45 alkotás közül több, mint 10 képet festhetsz meg akvarell-gouache festékkel. De ahogy azt már egy korábbi bogbejegyzésemben is írtam, a megfesthető képek száma minden témában hétről-hétre gyarapszik.

 

Ha Te is kedvet kaptál az akvarell és a gouache festék együttes használatához, akkor kattints az alábbi linkre és tudj meg többet a Művészlelkek Műhelyéről és arról, hogy hogyan tudsz csatlakozni hozzánk.

Rajzolj és fess velem! Akvarell, gouache és ceruzarajz.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük