info(kukac)muveszlelkek.hu

Művészlelkek Műhelye – online akvarell-gouache-rajz leckék

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Művészlelkek Műhelye – online akvarell-gouache-rajz leckék

fülbevalók akvarell gouache festékkel festve

Mivel többen is kérdeztétek, hogy mit takar pontosan az idén szeptemberben elindult online elérhető Művészlelkek Műhelye programom, ezért ebben a bejegyzésben erre próbálok meg választ adni.

Mit adhat neked ez a program?

Célom az volt a program megalkotásánál, hogy az elsősorban feltöltődést, kikapcsolódást nyújtson, de természetes velejárója annak, ha folyamatosan gyakorolsz, hogy ezekben a technikákban fejlődni fogsz. Tehát nem csak egy élményteli, változatos kikapcsolódást tud nyújtani, hanem egy idő után akár a festő- illetve rajztudásod is fejlődni fog.

Ajánlom ezt a programot minden alkotni vágyó nőtársamnak, azoknak akik kikapcsolódásra, feltöltődésre vágynak egy-egy nehéz nap után. Mivel a program a hosszabb festések mellett rövidebb, 10-20 perces videókat is tartalmaz, így könnyen beépíthető a napi rutinba egy kis alkotás.

A festés amellett, hogy remek időtöltés, önfegyelemre, türelemre és kitartásra is tanít.

Fontos kritérium volt, hogy a tanfolyam online legyen elérhető, így nem vagy sem időhöz, sem helyszínhez kötve. Bárhonnan, bármikor a saját időbeosztásod szerint tudsz alkotni, a videókat bármikor meg tudod állítani, szükség esetén pedig kedvedre vissza tudod nézni.

 

A Művészlelkek Műhelye moduljai

A Művészlelkek Műhelye egy olyan hely, ahol kedvedre alkothatsz, akár minden nap egy másik képet készíthetsz el, ha kedved tartja. A Műhelyben 4 különféle technika közül választhatsz. Ezek a grafit, az akvarell, a gouache és az akvarell-gouache.

Nézzük sorban az egyes modulokat!

A grafit blokkban jelenleg 12 rajzos videót találsz, különféle témákban, könnyebb és nehezebb leckék váltakoznak, hosszabb rövidebb időtartalomban. Így magad választhatod ki azt a képet, amit az aznapi időbeosztásod megenged.

A rajzolás mindennek az alapja, ezért hoztam létre ezt a blokkot, hogy aki már régen fogott a kezébe ceruzát az is újra élvezhesse a grafitceruzás alkotásokat. Ha kezdő vagy akkor is nyugodtan belevághatsz, de ha haladó vagy, azaz már régebb óta alkotsz, akkor is találsz magadnak megfelelő nehézségű videót.

A rajzos blokk elején bevezető anyagokat is találsz, ezért ha teljesen kezdő vagy, akkor itt megismerkedhetsz a különböző fajtájú grafitceruzákkal, papírokkal és egyéb eszközökkel, valamint kitérek egy-egy videó erejéig a mérés-méretezésre, a vonalstílusokra és még egy jópofa jobb-agyféltekés bemelegítő rajzolást is elvégezhetsz.

Csónak grafitceruzás rajz - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

Csónak grafitceruzás rajz - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

A második rész az akvarell blokk, jelenleg itt 11 videót találsz és kedved szerint válogathatsz téma és nehézségi fokok szerint a videók között. A légies akvarell és a realisztikus akvarell is szerepel az elérhető tananyagok között.

A blokk elején megtudhatod az akvarellfestéshez szükséges alapvető tudnivalókat és megismerheted az akvarellezés elengedhetetlen kellékeit, ezért ha teljesen kezdőként csöppensz bele az akvarell világába, akkor sem fogsz eltévedni.

Külön videókban ismerkedhetsz meg az akvarellpapírokkal, az ecsetekkel, az akvarellfestékekkel, valamint megmutatom a színkeverést, a színkör használatát és azt is, hogy hogyan tudsz háttereket készíteni.

Széncinege akvarell - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

Széncinege akvarell - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

A harmadik blokkban beavatlak a gouache festék rejtelmeibe. Megmutatom, hogyan használd ezt az általam nagyon kedvelt festéket kizárólag önmagában használva.

Jelenleg erről is 11 videót találsz, különféle egyszerűbb és komolyabb témákat feldolgozva.

A gouache festék – ahogy már az előbb is írtam – a személyes kedvencem. Szeretném, ha minél többen megismernék Magyarországon is ezt a kiváló, könnyen kezelhető és rendkívül olcsó festéket.

A gouache blokk elején is találsz bevezető anyagokat, ahol bemutatom a gouache festéket, a különböző árnyalatokat és a színkör megfestését is.

Világítótorony gouache - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

Világítótorony gouache - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

Végül, de nem utolsó sorban pedig az akvarell-gouache blokkot fedezheted fel. Az akvarell-gouache blokkban megmutatom, hogyan használd az akvarell festéket és a gouache festéket együtt, egymás kiegészítéseként.

Ebben a blokkban jelenleg 13 leckét találsz. Itt is igyekeztem egyszerűbb és komolyabb képeket hozni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő nehézségű alkotást.

Lovak akvarell-gouache - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

Lovak akvarell-gouache - megtalálható a Művészlelkek Műhelyének tananyagában

A Művészlelkek Műhelyének leckéi folyamatosan bővülnek. Jelenleg összesen több, mint 45 alkotást tudsz elkészíteni, de a leckék száma minden egyes blokkban folyamatosan hétről hétre, témáról témára nő.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy havonta négy új lecke kerül fel, azaz témánként minden héten 1 új lecke színesíti a palettát.

Mindezt most kedvezményes, bevezető áron tudod elérni havidíjas rendszerben.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a programom és szeretnél Te is a Művészlelkek Műhelyének tagja lenni, akkor az alábbi linkre vagy a képre kattintva tudsz csatlakozni hozzánk.

Művészlelkek Műhelye link

Szeretettel várlak a Műhelyemben:

Rajzolj és fess velem! Akvarell, gouache és ceruzarajz.

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük