info(kukac)muveszlelkek.hu

Dísztök akvarell

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Dísztök akvarell

dísztök akvarell online tanfolyam

 A mai bejegyzésem témáját a közelgő Haloween adta. Számomra még mindig kicsit furcsa ez az ünnep, hiszen Magyarországon egy viszonylag újkeletű dologról van szó, ami korábban inkább csak az angolszász területeken volt jellemző.

De mielőtt még rátérnék a lényegre, egy kis kitekintő:

Mi is a Halloween?

A Halloween egy ősi kelta gyökerekből eredő ünnep, amit a katolikus Mindenszentek előtti estén (október 31.) tartanak világszerte. Ilyenkor a kelta hitrendszer szerint átjárhatóvá válik az élők és a holtak közti világ és a holtak szelleme visszatérhet a földre. Hogy ezt elkerüljék, a szellemek elűzése végett a kelták ijesztő maskarákba öltöztek és így vonultak végig az utcákon.

A dísztökök faragása amerikai hagyomány, ami Európában is elterjedt. A dísztököket ijesztő figurákká faragják és mécsest, gyertyát helyeznek beléjük, amikkel az otthonokat díszítik. A töklámpások elijesztik az ártó szellemeket, illetve a holtak szellemeinek megmutatják a hazafelé vezető utat.

Ha Halloween, akkor nekem egyértelműen elsőként a dísztök jut eszembe. Ezért elhatároztam hát, hogy megfestek egy dísztök akvarellt. Ezen a héten így ez a kép került fel a Művészlelkek Műhelyébe új tanfolyami anyagként.

A dísztököt akvarell és gouache festékkel készítettem el. Gouache-ból mindössze csak a fehéret használtam a festés végén a fények kiemelésére, ezáltal is élethűbbé téve a festményt.

Dísztök akvarellel megfestve - Művészlelkek Műhelye online tanfolyami anyag

Dísztök akvarellel megfestve - Művészlelkek Műhelye online tanfolyami anyag

Ha kedved támadt megfesteni velem ezt a képet, és még nem vagy tag, akkor csatlakozz a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol több, mint 45 alkotást tudsz elkészíteni tanfolyami videóim segítségével. Kattints ide a részletekért!

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük