info(kukac)muveszlelkek.hu

Mi a különbség az akvarell és a gouache festék között?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mi a különbség az akvarell és a gouache festék között?

mi a különbség az akvarell és a gouache között

Kedves Alkotótársam!

A nyár folyamán zentangle mintákat rajzolunk a Művészlelkek Alkotóklubjában. Ha szeretnél csütörtök este 7-kor feltöltődni, kikapcsolódni egy barátságos közegben és nem vagy még tag, akkor csatlakozz hozzánk, rajzoljunk együtt!

Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás

Tipp: érdemes ezeket a mintákat egy füzetbe gyűjteni és ha már jó sok mintád van, kreatívan kombinálhatod azokat. A zentangle rengeteg lehetőséget rejt, ha szeretnéd ezt a technikát jobban megismerni, ajánlom figyelmedbe a tanfolyamomat, melyben mindent megtalálsz a zentangle technikáról.

***

A Művészlelkek Műhelyébe a héten ismét két videós anyag kerül fel.

Az eper akvarell-gouache,

a pillangó pedig gouache festékkel készült.

***

Néhány gondolatot hadd osszak meg veled, miért szeretem ezt a festéket, és hogy miben más ez a festék az akvarellhez képest.

A gouache fő tulajdonságai az akvarellhez képest az átlátszatlanság és a nagyobb konzisztencia. Ez a festék jóval sűrűbb, vastagabb, mint az akvarell. Érdemes kihasználni ennek a festéknek az előnyét absztrakt festményeken, vagy tájakon.

Számomra varázslatos ez a festék, az akrilhoz képest jóval könnyebben javítható, kombinálható több technikával. Nagyon sok lehetőség rejlik benne.

A gouache-t érdemes kis szilkékben tárolni, így könnyebb a szállításuk, van azonban egy különleges módszer arra, hogyan őrizd meg a gouache-t a kiszáradástól, ezt a Művészlelkek Műhelyének tagjai már tudják, ha Te is szeretnéd jól használni és tárolni ezt a festéket, csatlakozz a havi díjas rendszerhez a Művészlelkek Műhelyébe és máris fény derül sok apróságra a festékkel és a használatával kapcsolatban is.

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük