info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan fess lazábban?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan fess lazábban?

hogyan fess lazábban akvarell, gouache képeket

Kedves Alkotótársam!

Javában tombol a nyár, én mégis arra bíztatlak, tarts velünk a Művészlelkek Alkotóklubjában! Rajzoljunk együtt zentange mintákat csütörtök esténként!

Ez csupán csak pár perces időráfordítás, mégis egy csodálatos esti lazulás lehet a számodra.

Ha nem vagy még tagja az ingyenes Klubunknak, itt tudsz csatlakozni:

Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás

***

A Művészlelkek Műhelye ismét két videós anyaggal bővült.

Az egyik egy egyszerű akvarell virág.

A másik pedig egy kicsit összetettebb gouache kép, ez a majomkenyérfa már majdnem olyan, mint egy olajfestmény.

***

Hogyan festhetnék lazábban?

Ezt a kérdést gyakran felteszik nekem. Erre az a válaszom, hogy először meg kell tanulnod lazán rajzolni, mielőtt lazán festenél. A két dolog ugyanis szorosan kapcsolódik egymáshoz. Kezdj el kísérletezni és találd meg a számodra könnyedebb technikát, helyszínt, módszert.

Használj egyszerűbb alapanyagokat!

Ne félj egyszerűbb, olcsóbb alapanyagokkal dolgozni, miközben kísérletezel! Ha drágább papírral vagy vázlatfüzettel dolgozol, habozhatsz kísérletezni és kockázatot vállalni. Ennek kiküszöbölése érdekében próbálj meg olcsóbb vázlatfüzetet használni, amelyet kísérleti rajzokkal, vázlatokkal és festményekkel tölthetsz meg.

Én egy 140 grammos A/4-es vázlatfüzetet használok a rajzoláshoz. Ez eltér az általam megszokott papír minőségétől, de kényelmesen és mindenféle frusztráció nélkül firkálok rá. És igen, ha festek, akkor ez a papír meghajlik, de ez nem zavar, hiszen csak gyakorlok és ez a móka része!

Válassz könnyebb témákat!

Amikor megpróbálsz lazábban alkotni hasznos, ha olyan témát választasz, amellyel könnyű dolgozni. Érdemes valami egyszerűbbel kezdeni, mint például növények, tárgyak vagy csendéletek. Ez lehetővé teszi, hogy a technika lazítására összpontosíts anélkül, hogy további kihívást jelentene a bonyolult témával való alkotás.

Szerencsés vagyok, hogy van egy kertem, sok növénnyel. Ha Neked nincs, használhatsz témaként szobanövényeket vagy akár fényképeket az internetről. Próbáld meg variálni a referenciaképeidet ugyanabban a témában. Ezáltal változatosabb és érdekesebb lesz az alkotásod.

Lépj ki a komfortzónádból!

Ki kell lépned a komfortzónádból, hogy lazíts a művészeteden. Ez jelentheti az alkotás helyének megváltoztatását, különböző eszközök használatát, vagy akár az ülés- vagy állásmód megváltoztatását alkotás közben.

Én elsősorban arra bátorítalak, hogy kísérletezz! Minél többet kísérletezel, annál több új technikát és megközelítést fedezhetsz fel, amelyek segítenek lazábban alkotni.

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük