info(kukac)muveszlelkek.hu

Milyen eszközöket használj akvarellfestéshez?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Milyen eszközöket használj akvarellfestéshez?

milyen eszközöket használj az akvarellfestéshez

Kedves Alkotótársak!

A héten csütörtökön este 7-kor, folytatódik a Művészlelkek Alkotóklubjában a zentangle minták rajzolása. Minden csütörtökön érkezik egy új minta, aki ügyesen összegyűjti ezeket a mintákat egy pár hét után a minták segítségével saját egyedi kompozíciót tud létrehozni.

Itt tudsz csatlakozni hozzánk:

Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás

***

A Művészlelkek Műhelyébe ismét érkezik 3 videós anyag akvarell, gouache és zentangle témában. A Műhelyben immáron több, mint 200 videó közül választhatnak az előfizetők.

Az akvarell blokkban egy könnyed kis petúniát festhetsz meg velem.

A gouache témakör ezúttal egy szép színes pillangóval bővült

A zen technikákban pedig egy nagyon egyszerű kis virágcsokrot készítünk el, kevesebb, mint 10 perc alatt.

***

Milyen eszközöket használj akvarellfestéshez?

Ez a technika egyszerre jelenthet kihívást és könnyed festést is. Van valami varázslatos abban, ahogy a színek keverednek és folynak a papíron. De mielőtt fognád az ecsetet és belekezdenél, nem árt tisztázni, hogy milyen eszközökre lesz szükséged.

Az első és legfontosabb tanácsom, hogy fektess be jó minőségű anyagokba!

Ha akvarellfestésről van szó, a megfelelő anyagok használata nagy változást hozhat a munka minőségében. Bár csábító lehet a legolcsóbb kellékeket keresni, mindig azt javaslom, hogy fektessetek be jó minőségű anyagokba, beleértve a kiváló minőségű akvarell papírt, akvarellfestéket és ecsetet.

A jó minőségű akvarell papír használata elengedhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez a festményeken. Az olcsó papír nedves állapotban hajlamos meghajolni, ami megnehezíti a festék használatát. Az olcsó akvarell papírokon a színek tompák lehetnek, vagy a papír megsérülhet. Keress olyan papírt, amelyet kifejezetten akvarellfestéshez terveztek és legalább 300gr súlyú. Ha igazán jót szeretnél, válassz olyat, ami 100% pamutból készült.

Ami az akvarellfestéket illeti, érdemes többet költeni egy jó festékkészlet beszerzésére. Az olcsóbb festékek gyakran alacsonyabb pigmentkoncentrációval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a színek homályosnak és fakónak tűnhetnek. A professzionális festékek magasabb pigmentkoncentrációval rendelkeznek, ami élénkebb és árnyaltabb színeket tesz lehetővé a festményeken.

Végül, a megfelelő ecsetek nagyban megkönnyíthetik a festék felvitelét. Keress kifejezetten akvarellfestéshez tervezett, puha, nedvszívó sörtékkel rendelkező ecsetet. Néhány jó minőségű ecsetbe történő befektetés hosszú távon előnyösebb, mint egy csomó olcsó ecset, amely nem tartja meg a formáját, vagy nem vesz fel elég festéket.

Ha a kezdetektől fogva jó minőségű anyagokba fektetsz be, akkor az jobb alapot ad a munkához és jobb eredményeket érhetsz el festményeiden. Kellemes festést kívánok mindannyiótoknak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük