fbpx
info@muveszlelkek.hu

Mézeskalács üvegben akvarell gouache festés – Művészlelkek Műhelye + recept

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mézeskalács üvegben akvarell gouache festés – Művészlelkek Műhelye + recept

Mézeskalács festése online akvarell tanfolyam

Mivel már nyakunkon a karácsony, ezen a héten is egy ünnepi képpel bővült a Művészlelkek Műhelye tanfolyamom. Mi az, ami leginkább kifejezi számodra a karácsonyi ünnepeket? Nekem a mézeskalács illata jut eszembe legelőször. Kedvenc mézeskalács receptemet meg is osztom veled, a bejegyzésem végén.

A mézeskalácsok üvegben képet akvarell és gouache festékkel készítettem el. A festésről készült rövid kedvcsináló videót itt tudod megnézni.

Ha kedvet kaptál a festéshez, és még nem vagy tagja a Művészlelkek Műhelyének, akkor ne késlekedj, december 14-ig még csatlakozhatsz hozzánk, ahol jelenleg több, mint 55 alkotást tudsz elkészíteni online videóim segítségével, de az elkészíthető képek száma hétről-hétre nő.

Most pedig megosztom veled kedvenc mézeskalács receptemet

Hozzávalók:

 

Mézeskalácshoz:

  • 125 g méz
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2 db tojás
  • 500 g liszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja

Cukormázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 200 g Koronás porcukor
  • 2 tk citromlé

A mézet és a fűszereket egy kisebb edénybe tesszük és felmelegítjük, miközben kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen felolvadni.

A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézes keveréket. Ezután pedig hozzáadjuk fokozatosan a szódabikarbónával, a sóval és a narancs lereszelt héjával elkevert lisztet is. Egy lágy, kissé ragacsos masszát kapunk, amit kiszedünk a keverőtálból, kettéosztjuk, fóliába tekerjük és pár órára a hűtőbe teszünk.

A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát és lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt nem kapnak.

Hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt és csak utána díszítsük! Ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor egy napot várjunk a díszítéssel!

A tojásfehérjét a porcukorral alaposan elkeverjük.. A végén hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le. Egy nyomózsákba, vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A mézeskalácsokat pedig tetszés szerint ezzel díszítjük.

 

Jó étvágyat!

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük