info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan fessünk grincsfát akvarellel?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan fessünk grincsfát akvarellel?

grincsfa festése akvarell

Erre a hétre egy különleges fát hoztam Neked a Művészlelkek Műhelyének programjába.

Talán ismerős lehet számodra is a grincsfa, ami már Magyarországon is elérhető néhány éve.Ha esetleg még nem hallottál a gricsfáról, néhány mondatban leírom röviden a történetét.

A Grincs ötlete még az 1950-es évekből származik, egy amerikai írótól, aki nemcsak megírta a karácsonyi történetét, hanem az első illusztrációkat is maga készítette a zöld figuráról, aki gonoszságában megpróbálja tönkretenni mások ünnepét.

Természetesen a mese végén kiderül, hogy zord külső mögött érző szív lapul és a grincs nem is olyan rossz, mint amilyennek mutatja magát.

Remélem öröm lesz számodra megfesteni akvarellel ezt a kissé szokatlan fenyőfát, amit ráadásul egyetlen színnel, zölddel festhetsz meg velem. Ezáltal egy monokróm színvilágot hozunk létre. A festés során megmutatom, hogy hányféle árnyalatot lehet kikeverni a zöld színből. Úgy gondolom, hogy igazán remek kikapcsolódás és ráhangolódás lehet az ünnepekre.

Itt tudsz belenézni a festésbe:

Amitől pedig még különlegesebb ez a hét, az az, hogy már most elérhető a következő heti tanfolyami anyag is a Művészlelkek Műhelyében, hiszen az ünnepek alatt talán kicsit több időnk juthat a festésre.

Ez a másik kép szintén karácsonyi témájú, viszont nem akvarell festékkel, hanem kizárólag gouache festékkel készült. A karácsonyi gyertya megfestésével közösen emelhetjük az ünnep fényét.

Ebbe a festésbe itt tudsz belepillantani:

Végezetül nem marad más hátra, mint hogy kellemes karácsonyi ünnepeket kívánjak minden kedves Művészléleknek! Remélem, hogy jövőre is folytathatjuk a közös festést és bízom benne, hogy alkotásainkkal színesebbé tudjuk tenni a világot!

Az elkészült képedet pedig szeretettel várom a Lelkes Művészlelkek Facebook csoportba.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük