info(kukac)muveszlelkek.hu

Karácsonyi ajándék készítése saját kezűleg – videóval

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Karácsonyi ajándék készítése saját kezűleg – videóval

karácsonyi ajándékötlet cserépbabák készítése

Unod már a sablonos karácsonyi ajándékokat?

Eleged van már a bevásárlóközpontok bóvli ajándéktárgyaiból?

Szeretnél idén valami egyedi, saját kézzel készített ajándékkal meglepni szeretteidet?

Itt egy remek ötlet!

Fess velem cserépbabákat!

Hiszen a legjobb dolog, ha saját készítésű ajándékkal tudod meglepni ismerőseidet, rokonaidat. Én azért szeretem a saját készítésű ajándéktárgyakat, mert azokban benne van az ember energiája, ideje, egyszóval teljesen más érzés ajándékba kapni olyan dolgot, amiről tudom, hogy az illető foglalkozott vele, szánt rá némi időt és nem csak egyszerűen leemelte a polcról egy boltban az első keze ügyébe eső terméket.

Már régóta szerettem volna cserépből készült figurákat festeni, de valahogy úgy alakult, hogy csak most tudtam rá sort keríteni. Igazából azért remek ötlet, mert nem igazán kell hozzá semmilyen előképzettség. Persze az nem árt, ha van egy kis kézügyessége az embernek, de igazából az sem feltétlenül szükséges.

karácsonyi ajándékötlet cserépbabák készítése

Alapanyagok:

Amire szükséged lesz a cserépbabákhoz, azok általában megtalálhatóak otthon, vagy ha nem akkor minimális ráfordítást igényel a beszerzésük.

Tehát a hozzávalók:

  • 2 db kis kerámiacserép (lehet műanyag is),
  • akrilfesték,
  • ecset,
  • ragasztó.

A cserépbabák bármilyen méretben, színben és anyagból elkészíthetőek, én 5cm átmérőjű barkácsáruházban megvásárolható kerámia cserepeket választottam alapanyagul. Természetesen lehet műanyag cserepet is használni hozzájuk, ez igazából ízlés kérdése.

A munkafolyamat a cserepek festésével kezdődik. Én külön-külön festettem meg a babák alját és tetejét és csak miután végeztem velük, ragasztottam össze őket.

karácsonyi ajándékötlet cserépbabák készítése

Ha megszáradt a cserepeken az első adag akrilfesték, jöhet az arc kialakítása, a szemek és a szempillák megfestése. Ha úgy érezzük, hogy az úgy könnyebb számunkra, akkor ezt akár filctollal is megrajzolhatjuk.

 

karácsonyi ajándékötlet cserépbabák készítése

Ha ismét megszáradtak a cserepeink, utolsó mozzanatként összeragaszthatjuk őket. Ezt megtehetjük pillanatragasztóval vagy akár bármilyen kerámia/műanyag ragasztására képes kétkomponensű ragasztóval is.

Végezetül pedig nem marad más hátra, mint büszkén átnyújtani általunk készített ajándékunkat, amit akár szobai dísztárgyként, akár virágcserépként, akár kerti díszként is felhasználhatunk.

Ha szeretnénk lépésről-lépésre megtekinteni a teljes munkafolyamatot, akkor az alábbi videó a segítségünkre lesz:

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük