info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan használd a gouache festéket?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan használd a gouache festéket?

parfümös üvegcse gouache festő online tanfolyami anyag

Ezen a héten a Művészlelkek Alkotóklubjában a Facebookon folytatódik a gouache festék megismerése melynek során ismét egy kis képet készítünk el. Ha szeretnéd megismerni ezt a méltatlanul elfelejtett festéket, csatlakozz hozzánk és tarts velem élőben csütörtökön este 7-kor!

***

.A Művészlelkek Műhelyébe pedig 3 új videó érkezik, ez alkalommal egy gouache festékkel készült parfümös üvegcse, egy grafit nárcisz és egy akvarell-gouache technikával festett piros madárka.

     

 

 

 

 

 

 

Hogy ne érjen csalódás a gouache festék használatánál, folytatom a sorozatot, amiben hasznos tippeket adok ahhoz, hogy hogyan használd jól ezt a festéket.

A gouache festék viszonylag gyorsan szárad, azonban amikor több réteget festesz egymásra, ez az idő meghosszabbodik, így érdemes megvárni a száradást még mielőtt további festékréteget vinnél fel.

Ha nedves rétegre próbálsz festeni a színek összekeveredhetnek és a festék összeállhat, ez igen gyakori probléma, főleg ha sötét színre egy világosabb színt viszel fel.

Meg kell találni az optimális időt, hogy mennyi ideig kell várni a festék száradására, ezért én azt javaslom, hogy legyél óvatos, és hagyj több időt a következő réteg felhordása előtt.

Nagyon fontos, hogy minden szín után tisztítsd meg az ecsetet a festés során. Ellenkező esetben a színek összekeveredhetnek és új árnyalatokat hozhatnak létre, amelyek nem hasonlítanak arra, amire eredetileg gondoltál!

Tipp: színenként különböző ecsetet használva csökkentheted az ecset tisztítására fordított időt.

Alkotással teli napokat kívánok Mindenkinek!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük