info(kukac)muveszlelkek.hu

Milyen hibákat követhetsz el a gouache festék használata során?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Milyen hibákat követhetsz el a gouache festék használata során?

Milyen hibákat követhetsz el a gouache festék használata közben?

Kedves Alkotótársak!

 

Ezen a héten a csütörtök esti élő adásban gouache festéket tesztelek majd a Művészlelkek Alkotóklubjában és ha marad még idő, akkor pedig egy mini képecskét is elkészíthetsz velem.

Tarts velünk, ha nem vagy még tagja az Alkotóklubnak, akkor kattints a linkre a csatlakozáshoz:

Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás

***

A Művészlelkek Műhelyébe pedig érkezik ez az akvarellel festett sasfióka és egy üvegpohár vízzel ami pedig gouache festékkel készült.

sasfióka akvarell Művészlelkek Műhelye tanfolyami anyag

 üvegpohár gouache online tanfolyami anyag Művészlelkek Műhelye

Javaslom, hogy figyeld a leveleimet, ha érdekel a gouache és akvarellfesték használata, mert a következő hetekben igyekszem néhány gondolatot írni a lehetséges hibákról.

Kezdjük mindjárt a gouache festékkel elkövethető hibákkal!

A túl sok víz hozzáadása mellet, probléma lehet a túl sok gouache-festékréteg használata.

Fontos, hogy a gouache festés során gyorsan dolgozz, és kerüld a túl sok réteg felvitelét! Próbáld meg az első réteghez a gouache és víz hígított keverékét használni túl sok gouache festék helyett, majd amikor az első réteg megszáradt vigyél fel egy újabb réteg gouache-t, ezzel növelve az egyes rétegek konzisztenciáját.

Nem számít, milyen vékonyak a felvitt festékrétegek, egy bizonyos ponton túl nem fogsz tudni többet felvinni a papírra. Ugyanis a papírtól és a festék vastagságától függően azt tapasztaltam, hogy legfeljebb öt réteget lehet egymásra felvinni gouache festékből. Ezt követően repedések, hámlások, leválások jöhetnek létre, ami nem szerencsés egy gouache-al készült kép esetében.

A fentiekből is látszik, hogy a gouache festékkel történő festés során érdemes viszonylag tempósabban festeni és nem szabad túlzásba vinni a gouache festék rétegzését. Ha betartjuk a fenti tanácsokat, élvezetessé válik a festés a gouache festékkel és igazán szép, mutatós gouache-képeket készíthetünk.

Alkotással teli napokat kívánok Mindenkinek!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük