info(kukac)muveszlelkek.hu

Milyen felületre festhetsz gouache festékkel?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Milyen felületre festhetsz gouache festékkel?

rétisas gouache festékkel online gouache festő tanfolyami anyag

Kedves Alkotótársak!

Csütörtökön ismét várlak benneteket este 7 kor az Alkotóklubban, ezúttal szintén egy kis képecskét fogunk elkészíteni gouache festékkel.

Ha nem vagy még tag, itt tudsz csatlakozni ingyenes Alkotóklubomhoz.

Alkotóklub csatlakozás

***

A Művészlelkek Műhelyében lassacskán véget ér a madarakat és üvegtárgyakat feldolgozó videósorozatom. A mostaniakon kívül még két alkalommal érkeznek a témában videók, ezt követően tavaszi és nyári témák várhatók, mind a grafit mind a gouache, mind az akvarell blokkba. Ezen a héten ismételten három videós leckével bővült a Műhely.

Az egyik akvarellel és gouache festékkel, a másik csak gouache festékkel, a harmadik pedig grafittal készült.

A grafit blokkba egy nagyon egyszerű, könnyen megrajzolható tulipán kerül fel, amit a kezdők is bátran megrajzolhatnak.

Ez a csodás fehérfejű rétisas igazán szemet gyönyörködtető látvány, ami a bennszülött amerikai kultúrában kulcsszerepet tölt be. Ez a fajta sas számos indián törzs szent madara, amit ezúttal akvarell és gouache technikával festettem meg.

A gouache leckéből több dolgot is megtanulhatsz, például hogyan fess virágot és üvegpoharat egy egészen sötét háttér elé, miközben figyelned kell a tükröződésekre is. Erre remek lehetőséget nyújt ez a szegfű ami egy üvegpohárban van.

***

A múlt heti gouache festék használatáról szóló sorozat folytatásaként pedig hozom a következő tippem, mi lehet még a hiba, amit a gouache festék használatánál elkövethetsz?

A nem megfelelő felület használata gouache festés során

Gouache-t különféle felületekre használhatsz, beleértve a papírt, a vásznat és a fát. Fontos azonban a megfelelő minőségű felület kiválasztása. Gondolok itt arra, hogy például a csúszós felületek megnehezítik a festést.

Másrészt a túl durva textúrák sok festéket igényelnek és kihívást jelenthet lefedni őket a festékkel.

Ezért én azt javaslom, hogy általában sima felületet érdemes használni a festéshez, amely segít gyorsabban és könnyebben elérni a kívánt hatást. Ezzel pedig biztosan nem okoz majd kihívást a gouache festék használata.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük