info(kukac)muveszlelkek.hu

Zen technikák a Művészlelkek Műhelyében

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Zen technikák a Művészlelkek Műhelyében

zentangle akvarell online tanfolyam

Hamarosan új blokkal bővül a Művészlelkek Műhelye, ez a blokk a Zen- technikák nevet kapta.Hogy mit jelent ez? Azt, hogy mostantól ezeket a csodálatos zen képeket is el tudod készíteni videóim segítségével

No és persze azt is jelenti, hogy nem kell választanod, ha a két nagy szerelmed az akvarell vagy éppen a zen. Hiszen kreativitásodat kiélheted mindkét technikát alkalmazva egy kép elkészítésénél.

Ha nem ismernéd, még a zen módszert néhány mondatban összefoglalom.

Rick Roberts és Maria Thomas hozta létre ezt a módszert, ami egy remek stresszoldó, hangulatjavító technika. Sorminták és teret kitöltő minták ismétléséből épül fel egy-egy kép, amit én akvarellel kombinálva színesen készítek el a videóimban.

zentangle akvarell online tanfolyam

Változatos eszközöket használok, szinte minden videóban más és más eszközökkel dolgozom. Ezáltal találkozhatsz a grafit, a fekete tűfilc, az akvarell ceruza, az akvarell festék, a gouache festék, a pasztellkréta és az ecsetfilc eszközökkel is.

Ez azt jelenti, hogy ha hozzám hasonlóan Te is kreatív alkotó vagy akkor biztosan megtalálható az otthonodban a fenti eszközök közül valamelyik, vagy akár az összes.

Így már csak használnod kell. Természetesen rugalmasan lecserélhetőek az eszközök saját ízlésednek megfelelően.

zentangle akvarell online tanfolyam

Mit ad neked a zen alkotás?

  • a pillanatban tart;
  • létrehozhatsz valamit, alkothatsz valami szépet;
  • éberséget ad;
  • intuitív gondolkodást biztosít;
  • oldja a szorongást;
  • javítja az alvászavarokat;
  • feszültséget old;
  • hiperaktivitást enyhít;
  • segít koncentrálni.

Ettől olyan egyedi a Zentangle, melyet sokan kevernek a doodle arttal, ami egyfajta firkálás. Nos, a Zentangle kép elkészítése igényel némi gondolkodást és tervezést, esetleg vázlatkészítést.

A videókból megtudhatod, hogy hogyan csalogasd elő a mélységeket, és hogy hogyan tudod a képedet két dimenziósból három dimenzióssá alakítani.

zentangle akvarell online tanfolyam

Az is kiderül majd a videókból, hogy mivel tudod a grafitot lágyítani, keverni a papíron. Ha Te is szeretnél ilyen csodás, színes zen képekkel töltődni, amik elkészítése mindössze kb: 20-30 percet vesz igénybe, akkor tarts velem a Művészlelkek Műhelyébe, hiszen ez a negyedik blokk, amivel bővült az alkotások köre.

Egy havidíj áráért a grafit, az akvarell, a gouache, az akvarell-gouache mellé a zen-technikák is bekerültek az anyagba, melyekhez egy teljes hónapon keresztül hozzáférsz. Az elkészíthető alkotások száma immáron a 80-hoz közelít.

Nem marad más hátra, mint hogy

„Tegyük együtt műveinkkel színesebbé a világot”!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük