info(kukac)muveszlelkek.hu

Mi a Zentangle 10 előnye?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mi a Zentangle 10 előnye?

Zentangle online tanfolyamMi az a Zentangle?

A Zentangle módszer szabadon rajzolt mintákból áll, amelyek lehetővé teszik azt, hogy kreatívak maradjunk, miközben a gyakorlatban a szellemi koncentráció ellazít bennünket.

A Zentangle a „zen” és a „tangle” (magyarul gubanc) szavak összekapcsolásából származik, és a név meglehetősen világos leírása ennek a tudományágnak: egy módja a meditációnak, miközben elkötelezzük magunkat a kifejezésre szolgáló minták és vonalak firkálására.

 

Mi a Zentangle 10 előnye?

  1. Ösztönzi a kreativitást
  2. Növeli a szellemi koncentrációt
  3. Ellazít
  4. Levezeti a stresszt
  5. Művészi alkotások születnek általa
  6. Olcsó és bárki számára elérhető anyagokat felhasználva készíthetőek el a képek
  7. Egyedi fantázia képeket készíthetünk a segítségével
  8. Bárhol és bármikor gyakorolható
  9. Nem igényel előzetes művészi készséget
  10. Terápiás hatással bír

Miből áll a Zentangle módszer?

A Zentangle alapja néhány egyszerű mintában, az úgynevezett gubancokban, meghatározott és absztrakt mintákban van, amelyeket ismételt vonásokkal alakítanak ki, és egy meghatározott szerkezetet követnek.

Ezeket ismételgetve, kombinálva, a módszeres munka által biztosított koncentrációt és a spontán rajzolásból fakadó szellemi könnyedséget egyesítve mindenféle formát és képet alkothatunk, általában fekete-fehérben és papíron vagy kartonon, bár azt is megtehetjük, hogy színeket használunk.

A jelenlegi élettempó mellett, amelyet sokan élünk, viszonylag nehéz kikapcsolódni, de ha úgy csináljuk, hogy közben valami művészi értéket is hozunk létre, a Zentangle nagyon ajánlott gyakorlat, amelyet be kell iktatni a napi rutinunkba. Személyes jólét, kreatív megnyilvánulás és lelki nyugalom: mindez elérhető, ha elmerülünk a papíron lévő, szabadon folyó vonalak és pontok között.

 

Ha szeretnéd kipróbálni milyen a meditatív rajzolás, ha szívesen megismernéd a „Lazulás művészetét”, ha szeretnél azonnal használható tudást szerezni, ami által saját magad is tudsz Zentangle alkotásokat készíteni, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe Zentangle online tanfolyami csomagomat:

Zentangle online tanfolyam

 

Tarts velem! Lazítsunk együtt!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük