info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan fess kötött mackót akvarellel?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan fess kötött mackót akvarellel?

online akvarell tanfolyam

Ezen a héten egy érdekes témát hoztam a Művészlelkek Műhelyébe. Ez pedig nem más, mint egy kötött mackó festése.

Izgalmas feladat volt valósághűen elkészíteni ezt a kismackót úgy, hogy realisztikusan látszódjanak a kötés mintái. Ehhez érzékeltetni kellett a játékmackó finom textúráját, valamint a figura bájos esetlenségét.

Miközben festettem, eszembe jutott a gyermekkorom és imádott Nagymamám. Ahogy szorgalmas keze alól számtalan szebbnél szebb kardigán, pulóver, sál, sapka varázsolódott elő.

És igen, én már akkor is tudtam értékelni a kézzel készült dolgokat. És tudod miért voltak ezek a darabok varázslatosak, azon túl, hogy kézzel készültek? Mert benne volt ő maga is, a Nagymama! Nemcsak az illata, az energiája, hanem a szíve, és az a meleg szeretet, amit minden egyes darabba belekötött. Ezért is voltak ezek a ruhadarabok varázslatosak a számomra.

De jó volna, ha még ma is itt lenne köztünk a Nagymamám és megkérhetném, hogy kössön nekem egy szép kardigánt.

A gyerekkori emlékek előtörtek bennem és lehet, hogy benned is elő fognak, ha megfested ezt a kedves, bársonyos kis medvét.

Neked is kötött a nagymamád? Te is örömmel fogadtad az általa készített ruhadarabokat? Ha igen, írd meg nekem kommentben, szívesen olvasom a Te történetedet is.

A festés folyamatát pedig ezúttal is lépésről-lépésre követheted nyomon videóm segítségével, ha tagja vagy a Művészlelkek Műhelyének, ahol közel 80 alkotást készíthetsz el velem együtt.

Ha még nem vagy tag, akkor itt tudsz csatlakozni:

Művészlelkek Műhelye

Rajzolj és fess velem! Akvarell, gouache és ceruzarajz.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük