info(kukac)muveszlelkek.hu

Útmutató kezdő akvarellfestőknek

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Útmutató kezdő akvarellfestőknek

dongó festése akvarell gouache festés online tanfolyami anyag

Ebben a bogbejegyzésben szeretnék neked négy kezdő akvarell technikát bemutatni.

Szót ejtek majd a nedves a nedvesre, nedves a szárazra, száraz a szárazra és száraz a nedvesre technikáról. Nézzük kicsit részletesebben mit is jelentenek ezek a technikák!

Ezek a módszerek a papírra és az ecsetre vonatkoznak. Például nedves papír/nedves ecset.

Az alábbi gyakorlatok segítik letesztelni a papírt és segítségükkel megtapasztalhatjuk, hogyan reagál az adott technikára.

Végezzünk minden egyes módszerre teszteket, tegyük próbára az ecsetet és a papírt is és nézzük meg, hogy milyen különbségeket tapasztalunk.

Nedves a nedvesre technika: a papírt jó bő vízzel benedvesítjük és a benedvesített ecsetet mártjuk a festékbe. A technika lényege, hogy ügyelni kell arra, hogy az ecset nagyon telítve legyen festékkel és vízzel. Ezt a nedves ecsetet érintjük a nedves papírhoz így a festék szétoszlik a nedves papíron.

Nedves a szárazon technika: az ecset nedves, a papír pedig száraz. Ezúttal mártsd be az ecsetet a vízbe, és érintsd meg a festéket. Ezzel a vízzel teli ecsettel kell felvinni ecsetvonásokat a papírra. Az ecsetvonásoknak, lágynak és finomnak kell lenniük.

Száraz a szárazon technika: ez azt sugallja, nagyon kevés víz van az ecsetben, ami épp csak annyi, hogy aktiválja a festéket. Ezzel a szinte száraz ecsettel húzzunk néhány ecsetvonást a száraz papíron. Ezzel a technikával dolgozzuk ki a finom részleteket.

Nedvesre száraz technika: először nedvesítsd meg a papírt, majd szárítsd meg az ecsetet. Tegyél egy kis festéket az ecsetre és végezz néhány ecsetvonást. Mivel a papír nedves, az ecsetvonás kissé határozottnak tűnik, de a szélei szétterülnek.

Remélem hasznos volt számodra ez a kis bejegyzés és segítségével könnyebben eligazodsz majd az akvarell technikák között.

Ha szeretnéd kipróbálni magad az akvarellfestésben, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a havidíjas előfizetésű Művészlelkek Műhelyét, ahol a festése a főszerep. Több, mint 250 alkotás közül választhatsz, videós útmutatóim segítségével könnyedén elkészítheted Te is a saját képeidet.

További információ az alábbi képre kattintva érhető el:

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

A Műhely anyagai folyamatosan bővülnek,  ezen a héten egy akvarellel festett ginkgo és egy csillámos gouache dongó került fel.

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük