info(kukac)muveszlelkek.hu

Mit rejt a Mikulás zsákja?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mit rejt a Mikulás zsákja?

Szívmesék - Szívből pottyant mesék e-book, hangoskönyv, online festőleckék

 

Lassan, de biztosan beköszönt a tél, ködfátyol borítja a tájat, zúzmara lepi be a fákat. Hull a hó, és a Mikulás szánja siklik az erdők alatt.

Bizony, hamarosan érkezik Ő, a Nagyszakállú, akit sok gyermek izgatottan vár. Mi lenne, ha idén a sok csoki és cukor mellé egy izgalmas mesekönyv is érkezne gyermeked csizmájába?

Egy olyan mesekönyv, amely telis-tele van vidám, szeretetteljes történetekkel, izgalmakkal és fordulatokkal.

Egy mesekönyv, mely nem csak elolvasható, hanem meg is hallgatható hangoskönyv formájában, ezen kívül pedig gyermeked meg is festheti a mesékben szereplő mesehősöket videóim segítségégével.

A mesekönyvemről itt olvashatsz bővebben:

https://muveszlelkek.hu/szivmesek-szivbol-pottyant-mesek-1/

Szívmesék - Szívből pottyant mesék e-book, hangoskönyv, online festőleckék

Ha pedig szeretnéd megtudni, hogy miért fontosak a mesék, az alábbiakban összeszedtem ezzel kapcsolatban néhány fontos információt.

 

Fenntartja a figyelmet és segít koncentrálni

A mesekönyvek beindítják a fantáziát és fenntartják a figyelmet. A mese hallgatása közben a gyerekek figyelme lekötődik, igyekeznek a mese fonalára koncentrálni. Ezáltal pedig fejlődhet a koncetrálóképességük.

Formálja a személyiséget

A mesék segítik a gyerekek képzelőerejét, mesehallgatás közben azonosulni tudnak egy-egy főhőssel, egy adott szituációval, mindezzel pedig formálják a személyiségüket és a világképüket.

Bővíti a szókincset

A mesével a gyerekek rengeteg új szóval, kifejezéssel ismerkedhetnek meg, melyeket önkéntelenül is beépítenek a saját szókincsükbe, ezzel fejlesztve azt.

Hosszútávú előny a tévénézéshez képest

Egyes tanulmányok által ma már bizonyítást nyert, hogy a napi egy órát meghaladó tévé, laptop, okostelefon bámulása hosszú távon a fehérállomány károsodását eredményezheti, ami nehézségeket okozhat az olvasásban, nyelvtanulásban, gondolkodásban. Ugyanakkor a rendszeres, napi minimum 15 perces mesehallgatás években mérhető iskolai előnyöket eredményezhet azokkal szemben, akiknek egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán mesélnek, olvasnak.

Oldja a feszültséget

A mesehallgatás során a gyermek átéli a mesében történő cselekményeket, mintegy azonosul a főhőssel, egy-egy szituációval, ezáltal pedig oldódhatnak a gyermekben rejlő stressz okozta belső feszültségek.

Az érzelmi nevelés eszköze

A mesélés során egy nagyon szoros kontaktus, egyfajta intimitás alakul ki a szülő és a gyermek között, így az betöltheti az érzelmi nevelés szerepét is. Ez elsősorban akkor igaz, ha olvasás után átbeszéljük a gyermekkel a mesében hallottakat, megkérdezzük tőle, hogy ő hogyan látta, értelmezte az egyes szituációkat, hogy ítéli meg a mese szereplőit.

A meseolvasás bármikor történhet, de ha rendszeressé válik, akkor tud igazán jótékonyan hatni a gyermeki lélekre, ami a meseolvasás által tud gyógyulni, fejlődni.

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük