info(kukac)muveszlelkek.hu

Mit jelent a nedvesre nedves technika az akvarellfestésben?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mit jelent a nedvesre nedves technika az akvarellfestésben?

akvarell teknős festése nedvesre nedves technikával

Kedves Alkotótársak!

Tovább folytatódik a héten is a mini akvarellképek készítése a Művészlelkek Alkotóklubjában, ha szeretnél csütörtök esténként egy kicsit kikapcsolódni akkor várlak szeretettel 7 órakor.

Kattints a linkre és csatlakozz hozzánk, ha nem vagy még tagja az Alkotóklubnak:

Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás

***

A havi előfizetéses Művészlelkek Műhelye a héten ismét 3 videós anyaggal bővült.

Egy laza kis grafitrajz ibolyával:

A zentangle kedvelők számára ezzel a különleges mákgubós képpel:

Az akvarell-imádók pedig ezt a teknőst készíthetik el, ami a múlt heti gouache teknős mellett igazán jól fog majd mutatni a falon.

Néhány gondolat az akvarell teknős kapcsán a nedves a nedvesre technikáról

Ez a technika magában foglalja a nedves festék felvitelét a nedves papírra, ami lehetővé teszi lágy elmosások és gyönyörű színátmenetek létrehozását. Azért szeretem ezt a technikát, mert könnyed, éteri hatást kelt, amely tökéletes égbolt, tenger és egyéb természeti tájak ábrázolására.

A nedves a nedvesre technikához a festék felhordása előtt tiszta ecsettel kell megnedvesíteni a papírt. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, megnedvesíthetjük a papír teljes felületét vagy csak egy bizonyos területet. Ha a papír már nedves, nedves ecsettel vihetjük fel rá a festéket, és egyszerűen hagyjuk, hogy a színek keveredjenek és összefolyjanak egymással.

Ennek a technikának az a szépsége, hogy számos effektus létrehozását teszi lehetővé, a finom, átlátszó elmosástól a merész, színpompás átmenetekig.

A nedves a nedvesre technika használatakor fontos észben tartani, hogy kevésbé tudjuk irányítani a festéket, mint a nedves a szárazon módszernél. A festék folyni fog a papíron, ami egyrészt izgalmas, de akár frusztráló is lehet. Ha még nem ismered ezt a technikát, azt javaslom, hogy kísérletezz különböző színekkel és ecsetvonásokkal, hogy lásd, hogyan hatnak egymásra a nedves felületen a színek. Meglepődhetsz, milyen gyönyörű hatások tudnak létrejönni, ha hagyod, hogy a festék tegye a dolgát!

Ezzel a technikával megfelelő gyakorlással és kísérletezéssel lenyűgöző tájképeket hozhatsz létre.

Kellemes, alkotással teli napokat kívánok mindenkinek!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük