info(kukac)muveszlelkek.hu

Miért szorul háttérbe az alkotás?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Miért szorul háttérbe az alkotás?

Miért szorul háttérbe az alkotás?

 

Te is azt gondolod, hogy sok esetben nem azt csinálod, amit szeretnél? Hogy sokszor az alkotás háttérbe szorul a monoton hétköznapok során?

 

Ott a család, a hivatásod, a házimunka. Ezer felé kell figyelned, nap, mint nap, néha azt se tudod, hogy hol áll a fejed.

Alkotás? Ugyan már, kinek van arra ideje!

 

Miközben egyhangúan csinálod a napi dolgaidat, el-elkalandozol gondolatban és keresed azt az érzést, amit a két hete, pár hónapja vagy akár egy éve készített képed alkotása közben éreztél.

Milyen megfoghatatlan, leírhatatlan az az érzés, amit akkor éreztél?

 

A napok pedig telnek gyorsan, kuszán, szürkén és monotonon.

Te pedig egyre fáradtabb, kimerültebb enerváltabb vagy. Úgy érzed le vagy merülve és nincs semmi, ami visszatöltene. Pedig titkon tudod, hogy mire lenne szükséged.

 

Csak hát az idő … abból van nagyon kevés.

 

Tudod, hogy a festés, az alkotás kikapcsol, így hát egyre inkább vágysz a magaddal töltött időre, az alkotás örömére.

 

Hányszor, de hányszor gondoltam én is pontosan ezeket a gondolatokat, mindig minden fontosabb volt, mint alkotni, festeni.

Pedig az alkotással töltött idő, az önmagunkkal töltött idő. Ha belegondolunk, pont a legfontosabb dologról mondunk le. A festés oly sok mindenen átsegít, lehet az bánat, lehet az betegség, lehet az levertség, kedvetlenség. Mindenre gyógyír!

 

Épp úgy alap dolog, mint enni, inni, aludni, levegőt venni, hiszen ha a testünkre figyelünk, akkor miért pont a lelkünket hanyagoljuk el?

Miért nem adjuk meg lelkünk számára is azt a táplálékot, amire szüksége van?

 

Gondolkodtál már ezen?

 

Arra kérlek, hogy tedd meg önmagadért, hogy ezentúl egy kis időt szakítasz az alkotásra és ezáltal önmagadra. Tudom, hogy nem könnyű kiszakítani egy fél órát a napi rutinból, de hidd el megéri.

Akár csak alkalmanként, hetente egyszer-kétszer.

 

És máris másképpen nézel majd a világra, pozitív változások állnak be az életedben, harmóniába kerülsz önmagaddal.

 

Ha megadnád lelkednek azt, amire vágyik, de nem tudod, hogyan kezdd el, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a Művészlelkek Műhelyét, ahol közel 250 alkotás közül választhatsz az akvarell, a gouache, az akvarell-gouache, a grafitceruzás rajz és zentangle témakörökben.

 

Ezen a héten a Műhely egy akvarell szilvával és egy könnyed grafitceruzával rajzolt bögrével bővült. Ez utóbbi mindössze 20 perc alatt elkészíthető.

 

A Művészlelkek Műhelyéről itt olvashatsz bővebben:

 

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük