info(kukac)muveszlelkek.hu

Mi az a bokeh-effekt?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Mi az a bokeh-effekt?

bokeh effekt akvarell online tanfolyami anyag

Ezen a héten is tovább folytatódik a karácsonyi témájú alkotások sora a Művészlelkek AlkotóKlubjában. Az e heti kép egy zen-csengettyű lesz. Ha szeretnél velünk alkotni és még nem vagy tag, szeretettel várlak a Klubban, csütörtökön este 7-kor egy közös alkotásra.

Csapatban közösen alkotni mindig felemelő, pláne ha a csoport emel, bíztat és támogat. Ha Te is szeretnél egy támogató közösség tagja lenni csatlakozz hozzánk!

A Klubhoz itt tudsz csatlakozni:

Művészlelkek AlkotóKlubja csatlakozás

***

A havidíjas Művészlelkek Műhelyének anyagai – ahogy azt már megszokhattátok – tovább bővülnek. A héten ismét két videó került fel.

Az egyik az akvarell-gouache blokkot színesíti és inkább a haladók számára készült, de természetesen kezdők is elkészíthetik a képet.

Igazán izgalmas technikát vetettem papírra, amit bokeh-effektnek hívnak. Ez az effekt inkább a fotósok által ismert és előszeretettel alkalmazott, de meg is festhető. Lényege, hogy a fókuszban lévő tárgy fényes, kontrasztos, míg a háttérben elmosódott fénypontok jelennek meg.

Nos, ezzel a videós anyaggal azt mutatom meg, hogyan tudsz ilyen effektet kialakítani.

A másik kis képecske a Zen-blokkot gazdagítja, melynek célja, hogy rövid idő alatt látványos képet tudj elkészíteni, egy –egy fárasztó nap után.

Azt gondolom, hogy a Műhelyben megtalálhatod a számításodat akkor is, ha kezdő vagy és akkor is, ha komolyabb szintre szeretnél eljutni a festészet terén, illetve akkor is jó választás, ha csupán csak a hétköznapi stresszt szeretnéd levezetni egy-egy könnyű kis alkotással.

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, itt tudod megtenni:

Művészlelkek Műhelye csatlakozás

 

Mindenkinek alkotással teli szép hetet kívánok!

 

Mónika

 

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Ha pedig csak kipróbálnád magad, és még eddig nem tetted, csatlakozz ingyenesen a Művészlelkek Alkotókubjához, ahol hetente élőben alkothatsz velem!

Szeretettel várlak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük