info(kukac)muveszlelkek.hu

Kristályváza és madár festése akvarellel

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Kristályváza és madár festése akvarellel

váza és madár akvarell online tanfolyami anyag

Kedves Alkotótársak!

 

Ígéretemhez híven ezen a héten ismét két videó kerül be az előfizetéses Művészlelkek Műhelyének anyagai közé, amik az akvarellfestő blokkot bővítik. Az egyik videóban egy szép színes madarat készíthetsz el velem. A másik videóban pedig egy csiszolt váza festését mutatom meg.

Miközben ezt a csiszolt vázát festettem eszembe jutott nagymamám szekrénye, ami telis-tele volt apró kerámiatárgyakkal és szebbnél szebb vázákkal. Voltak ott színes üvegvázák, festett vázák és olyan csiszolt kristály vázák is, mint amit a videóban festek.

Nekem a csiszolt kristályváza volt az egyik kedvencem, mert amikor rásütött a nap, gyönyörű színekben pompázott.

váza akvarell online tanfolyami anyag

Ezt a vázát most laza stílusban készítettem el, lehet ezt még sokkal finomabban, áttetszőbben, légiesebben megfesteni, de most egy könnyed, laza festés volt a célom, nem akartam elveszni a részletekben.

Persze amennyiben a Művészlelkek Műhelyének tagja jelzik nekem, hogy még jobban szeretnének belemélyedni a kristályfestésbe, nagyon szívesen készítek még több, részetekbe menő videót a kristályvázák, üvegtárgyak festéséről.

Ha Neked is van ilyen vázád javaslom, hogy időzz el egy kicsit vele, nézegesd meg a formákat, a színeket a vázára vetődő fényeket.

Nem kell megijedni, ennek a vázának a festése sem ördöngősség. Ha netalán nem sikerülne elsőre, akkor pedig sok szorgalommal lehet rajta javítani és menni fog az elkészítése.

Gyakorlatilag az egész festés alatt a sötét és világos tónusokkal játszunk, ezzel a technikával adunk formát és dimenziót a vázának. Egy szín több színértékét használva jutunk el a végeredményhez.

Remélem számodra is élvezetes lesz ennek a képnek is a megfestése.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Ha pedig csak kipróbálnád magad, és még eddig nem tetted, csatlakozz ingyenesen a Művészlelkek Alkotókubjához, ahol hetente élőben alkothatsz velem!

Szeretettel várlak!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük