fbpx
info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan készült a Csók akvarell?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan készült a Csók akvarell?

Csók - ingyenes online akvarellfestő workshop

Ezen a hétvégén véget ért a Csók című kép díjmentes megfestésének lehetősége.

Ha esetleg lemaradtál az eseményről, kattints a linkre, és csatlakozz a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol ezt a képet is elkészítheted a több, mint 150 egyéb alkotás mellett.

Szeretnék néhány gondolatot megosztani ennek az akvarellképnek a festéséről, ami wet on wet technikával készült és egy laza könnyed színes kis kép lett.

A vizes technika használata mellett színes rétegek kerültek egymás mellé és fölé. Az akvarellfesték egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy képes a színek keverésére, valamint az árnyalatok és tónusok skálájának létrehozására akár korlátozott palettával is. Ennél a képnél egyébként a kék illetve a piros árnyalatait használtam.

Az akvarellfesték színei könnyen keverhetők papíron, lehetővé téve a fokozatos színátmeneteket, valamint a színmélység és a textúra kialakítását a festményen.

A színek rétegezése egy másik népszerű technika az akvarellfestésben. Az egymást követő színrétegek alkalmazásával különféle hatásokat hozhatunk létre, a lágy és finom színátmenetektől egészen az élénk és merész színekig. Az akvarell átlátszósága lehetővé teszi az alatta lévő rétegek láthatóságát, ami egyfajta mélységet adhat a festménynek.

Remélem, hogy sikerült hasznos információkkal szolgáljak és ha még eddig nem tetted, akkor Te is csatlakozol hozzánk, hogy együtt festhessünk az online térben!

További részleteket itt találsz a Művészlelkek Műhelyéről, ahol az akvarell, a gouache, a grafitceruzás rajz és a zentangle témákból álló, változatos videós leckék közül választhatsz kedvedre valót, az immáron több, mint 150 elkészíthető alkotás közül.

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

 

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük