info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan készült a Csók akvarell?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan készült a Csók akvarell?

Csók - ingyenes online akvarellfestő workshop

Ezen a hétvégén véget ért a Csók című kép díjmentes megfestésének lehetősége.

Ha esetleg lemaradtál az eseményről, kattints a linkre, és csatlakozz a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol ezt a képet is elkészítheted a több, mint 150 egyéb alkotás mellett.

Szeretnék néhány gondolatot megosztani ennek az akvarellképnek a festéséről, ami wet on wet technikával készült és egy laza könnyed színes kis kép lett.

A vizes technika használata mellett színes rétegek kerültek egymás mellé és fölé. Az akvarellfesték egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy képes a színek keverésére, valamint az árnyalatok és tónusok skálájának létrehozására akár korlátozott palettával is. Ennél a képnél egyébként a kék illetve a piros árnyalatait használtam.

Az akvarellfesték színei könnyen keverhetők papíron, lehetővé téve a fokozatos színátmeneteket, valamint a színmélység és a textúra kialakítását a festményen.

A színek rétegezése egy másik népszerű technika az akvarellfestésben. Az egymást követő színrétegek alkalmazásával különféle hatásokat hozhatunk létre, a lágy és finom színátmenetektől egészen az élénk és merész színekig. Az akvarell átlátszósága lehetővé teszi az alatta lévő rétegek láthatóságát, ami egyfajta mélységet adhat a festménynek.

Remélem, hogy sikerült hasznos információkkal szolgáljak és ha még eddig nem tetted, akkor Te is csatlakozol hozzánk, hogy együtt festhessünk az online térben!

További részleteket itt találsz a Művészlelkek Műhelyéről, ahol az akvarell, a gouache, a grafitceruzás rajz és a zentangle témákból álló, változatos videós leckék közül választhatsz kedvedre valót, az immáron több, mint 150 elkészíthető alkotás közül.

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük