info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan alkoss op-art stílusban?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan alkoss op-art stílusban?

op-art kép készítése online tanfolyam

Lehet, hogy már megfordult a fejedben, hogy milyen lehet olyan képeket készíteni, amik csak és kizárólag geometriai formákból állnak? Ha igen, akkor itt a remek lehetőség kicsit közelebbről is megismerkedni ezzel a művészeti ággal.

De mielőtt még belemerülnék a részletekbe, szeretnék egy pár szót írni arról, hogy mi is az az op-art stílus.

Mi az az op-art stílus?

Az op-art az „optical art” rövidítése, amely magyarul „optikai művészetet” jelent. Az op-art stílus igen bátran használja a dinamikus színeket és a vibráló geometriai formákat.

A stílusirányzat az 1950-es években alakult ki, és a „Le Mouvement” elnevezésű párizsi kiállítás kapcsán indult útjára. A stílus hazai megteremtője Victor Vasarely azaz Vásárhelyi Győző, akinek képei a mai napig szemet kápráztatnak, ennek a stílusnak köszönhetően.

Az op-art jellemzője a geometriai formák és színek kavalkádja, amivel a művész olyan benyomást tud kelteni, mintha a minták mozognának. Mondhatnánk azt is, hogy a geometriai formák szinte életre kelnek a vásznon.

A látványos geometriai minták a körök, a háromszögek és a négyzetek kombinációja végtelen lehetőséget kínál a kreatív tervezőknek és festőknek. Legyen szó egy képről vagy akár egy ruhadarabról. 

Napjainkban egyre inkább ismét előtérbe kerül ez a stílusirányzat. Különös stílusával az op-art festmények nemcsak a szemünket, de az elménket is megmozgatják.

Szív op-art stílusban elkészítve - Művészlelkek Műhelye online tanfolyami anyag

Szív op-art stílusban elkészítve - Művészlelkek Műhelye online tanfolyami anyag

Az op-art ihlette szívet grafitceruzával és filctollal készítettem el. Igyekeztem három dimenziós hatást elérni a rácsvonalak és az optikai torzulások ábrázolásával.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni milyen op-art stílusban rajzolni, tarts velem és eredjünk együtt Vasarely nyomába!

A Művészlelkek Műhelyében a realisztikus grafitceruzás rajz, az akvarell– és a gouchefestés mellett ezzel a stílussal is találkozhatsz. Immáron több, mint 50 képet készíthetsz el tanfolyami videóim segítségével, melyekben lépésről-lépésre mutatom a teljes folyamatot. Ha kedvet kaptál egy tartalmas kikapcsolódáshoz, akkor csatlakozz Te is hozzánk!

A Művészlelkek Műhelyéről a képre kattintva tudsz meg további információkat:

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük