info(kukac)muveszlelkek.hu

Egy manapság közkedvelt technika, a Zentangle bemutatása

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Egy manapság közkedvelt technika, a Zentangle bemutatása

Zentangle

A mai bejegyzésben szeretném megmutatni a Zentangle-t, azt az „új hullámos” technikát, amit magam is csak néhány évvel ezelőtt ismertem meg. Mondhatni, hogy egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű dologról van szó. Ma már számos olyan alkotó van, aki csak ezt a műfajt képviseli.

Miért szeretem a Zentangle-t?

Röviden, azt mondhatnám erre, hogy azért, mert kikapcsol. Hosszabban pedig azt, hogy egy fárasztó nap után a legkellemesebb időtöltés, mert kevés eszközre van hozzá szükség, nem igényel kifejezetten nagy előkészületeket és rákészülést, hogy nekikezdhessünk. Úgy is mondhatom, hogy ami kell hozzá, az szinte mindig kéznél van.

Elmondhatjuk róla, hogy nem egy költséges hobby, de lássuk, hogy milyen hozzávalók szükségesek ahhoz, hogy mi magunk is belevágjunk a Zentangle-be.

  • vázlatfüzet, esetleg géppapír is megteszi,
  • egy vékonyhegyű fekete filctoll,
  • és indulhat az alkotás.

zentangle kellékek

No, de hogyan? Mit kell tenni hozzá?

Először is kell, hogy legyen egy ötlet, egy ábra, amit szeretnénk megrajzolni. De, az sem okoz gondot, ha nincs. Egyszerűen kezdjünk csak el mintákat, vonalakat, íveket rajzolni, hagyjuk hogy magával ragadjon minket a képzeletünk. Itt nincs semmilyen megkötés sem, a filctoll a papíron szinte a maga útját járja be. Ugye milyen nagyszerű?

Persze léteznek visszatérő minták, amiket magam is felhasználok. Ezek a minták a fejemben és a kezemben vannak egy idő után, na és a fantáziám csak, ami határt szabhat az alkotásnak.

Hogy miért szeretem még?

Mert kikapcsol, feltölt, a Mostban tart. Az alkotás öröme csak az enyém általa. Imádom azt a szabadságot, amivel rajzolhatok, szárnyalhatok. Azt is kedvelem benne, hogy sok technikával ötvözhetem, így akár képeslapoknál, meghívóknál, személyre szabott egyedi ajándékkísérőknél is alkalmazhatom.

Számomra maga az őszinte boldogság, ha zent rajzolhatok. Te kipróbáltad már? Ha igen, szívesen veszem, ha megírod kommentben, hogy Neked mit jelent a Zentangle?

——————————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is olvasni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük