info(kukac)muveszlelkek.hu

Egy egyedi Anyák napi meglepetés

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Egy egyedi Anyák napi meglepetés

Egyedi Anyák napi képeslap

A közelgő Anyák napja alkalmából arra gondoltam, hogy egy kis meglepetéssel készülök. Mindig is szerettem egyedi módon megünnepelni az Anyák napját. Nekem már gyermekkoromban is különleges helyen szerepelt a szívemben ez a nap.

Akkoriban egy-egy színes rajzzal, magam által szedett virágcsokorral kedveskedtem Édesanyámnak. És az évek múlásával ez a hagyomány ugyanúgy él tovább. Mindig igyekszem valamilyen magam által készített aprósággal meglepni Őt és ez idén sem lesz másképp.

Kis kitérő:

Tudtad, hogy az Anyák napját világszerte megünneplik? A különböző országokban más és más napokon tartják, Magyarországon május első vasárnapján.

Már az ókori görögök is ünnepelték az Anyák napját. Ők tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának a tiszteletére és ezáltal tulajdonképpen minden édesanya tiszteletére.

A középkori Angliában a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek és a napot édesanyjukkal tölthessék.

Az Egyesült Államokban 1914-től hivatalosan is nemzeti ünnepnap, Magyarországon 1928-tól került minisztertanácsi rendeletbe a megünneplése.

De térjünk vissza arra, hogy mi az idei meglepetésem! Arra gondoltam, hogy egy egyedi Anyák napi képeslappal lepem meg őt. A képeslap készítése során akvarell technikával megfestem a pipacsokat, majd filctollal kontúrozom a képet. Végül a feliratot álkalligrafikus írással készítem el. Magához a képeslaphoz akvarellpapírt használtam, mivel ez a technika ezt kívánja meg.

Ha Te is szeretnél elkészíteni egy ilyen egyedi Anyák napi képeslapot, akkor tarts velem és nézd meg az erről készült videómat!

Tegyük egyedivé az idei Anyák napját!

Ha tetszett a videóm és szeretnél hasonló tartalmakat látni, akkor kérlek kövess a Facebookon és a Youtube csatornámon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük