info(kukac)muveszlelkek.hu

2023-ban az év madara a barkóscinege – Fessük meg akvarellel!

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

2023-ban az év madara a barkóscinege – Fessük meg akvarellel!

barkós cinege akvarell festő tanfolyami anyag

A napokban érkezett hozzám egy nagyon kedves megkeresés, hogy milyen jó lenne az idei év madarát, a barkóscinegét megfesteni. Így került be ez a pici madár a Művészlelkek Műhelyébe.

A kérés pont jókor jött, hiszen – többek között – épp a madarak a téma a Műhelyben.

És most jöjjön néhány érdekesség erről a kis madárról:

A barkóscinege énekesmadár, testhossza kb. 12-13 cm. Elsősorban mocsarak, tavak környékén él. Magyarországon leginkább a Fertő tó nádasaiban található meg.

A hím és a tojó eltérő színű. A tojó színei világosabbak, mint a hímé. A hímeknek fekete barkójuk van, a tojónak nincs ilyen.

Kérés volt az is, hogy legyen háttere a képnek, így a videóban részletesen mutatom a háttérkészítést is, a videó érdekessége, hogy több szakaszból áll, így kinek-kinek ízlése szerint készíthető el a madár ábrázolása.

 

Az első szakaszban a színek összemosásával már elérhetünk egyfajta madárábrázolást, a második szakaszban már felkerülnek a tollak is a madárra. A harmadik szakaszban pedig akvarellceruzával finomítom az apróságokat a madárkán. Így többféle lehetőség és technika is bemutatásra kerül a videóban, így lehet választani, hogy ki hogyan szeretné elkészíteni a saját madarát.

 

Élmény volt festeni az év madarát és megtisztelő volt Jutka megkeresése. Remélem, hogy a videós anyagommal tudtam segíteni, és a pályázat, melyre készülnek a gyerekek, sikeres lesz.

 

Ha Te is szeretnéd megfesteni velem az év madarát, a barkóscinegét, akkor csatlakozz a Műhelyhez, ahol több, mint 150 alkotást készíthetsz el velem együtt videós útmutatóim segítségével, akvarell, grafitceruza, gouache és zentangle témákban!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük