info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan fess üvegtárgyakat akvarellfestékkel?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan fess üvegtárgyakat akvarellfestékkel?

üvegtárgyak festése akvarellel

Ezen a héten két videóval bővül a Művészlelkek Műhelye, melynek témája, az üvegtárgyak festése akvarell festékkel. Igazán izgalmas téma, igaz? Azt mondják, üvegtárgyakat festeni a legnehezebb dolgok közé tartozik a festés során, mert meg kell ragadni a tárgy szilárdságát és átlátszóságát.

üvegpohár festése akvarell

Művészlelkek Műhelye tanfolyami anyag

Hogyan tudod ezt megvalósítani?

A festés során meg kell teremteni azt a finom egyensúlyt, ami a szilárdság és az átlátszóság között van, hogy ezek az üvegtárgyak élethűnek tűnjenek!

Tippek az üvegtárgyak festéséhez:

Figyeld meg, hogy az üveg hogyan torzítja el a benne elhelyezett tárgyakat, például a váza a benne elhelyezett virágok szárát.

Ahelyett, hogy azon aggódnánk, hogyan fogjuk megfesteni az adott üveget, koncentráljunk inkább a virág szárára, annak színére, formájára. Nincs szükség arra, hogy agyontervezzük és agyon aggódjuk a festést, csupán csak annyit kell tennünk, hogy fessük le azt, amit látunk.

Ezzel a módszerrel ösztönözzük a jobb agyféltekénk működését.

Gyakran a logikus bal agyunk átveszi az irányítást, és megpróbálja megszabni, hogy mit „kell” festenünk, és hogyan „kell” kinézni.

A legjobb, ha kikapcsolunk és el is felejtjük azt, hogy üveget festünk. Csak a színre, formára koncentráljunk.

Ha az üveg üres, fókuszáljunk az egyes színekre, és ügyeljünk minden színárnyalatra. Kezdjük a nyilvánvaló, észrevehető színekkel!

 

Összefoglalva, hogy mi az igazi kulcs az üvegtárgyak festéséhez:

  • Figyeljünk arra, hogy azt fessük meg, amit valójában látunk és ne azt, amit látni szeretnénk.
  • Ami miatt az üvegfestés bonyolulttá válik, az az, hogy az agy gyakran megpróbálja megszabni, hogyan nézzen ki a festmény és ez megzavarja a ténylegesen ott lévő vizuális információkat.
  • A színek nagyon fontosak, amikor megkíséreljük ábrázolni az üveg megjelenését a festés során. Figyeljük meg a színárnyalatokat!

Nyilvánvaló, hogy az üvegfestés során nagyon fontosak lesznek a fehér és a fekete színek, valamint a szürke különböző árnyalatai, illetve a tárgyak egymásra hatásakor keletkező színek, így ezeket is észre kell venni egy-egy kép elkészítésénél.

Remélem, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket az üvegtárgyak festésével kapcsolatban.

Nincs más hátra, fessünk együtt üvegtárgyakat!

Ha nem vagy még tagja a Művészlelkek Műhelyének, akkor itt tudsz csatlakozni hozzánk:

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyamMűvészlelkek Műhelye csatlakozás

Mindenkinek alkotással teli napokat kívánok!

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Ha pedig csak kipróbálnád magad, és még eddig nem tetted, csatlakozz ingyenesen a Művészlelkek Alkotókubjához, ahol hetente élőben alkothatsz velem!

Szeretettel várlak!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük