info(kukac)muveszlelkek.hu

Valentin-napi képeslap készítése saját kezűleg – videóval

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Valentin-napi képeslap készítése saját kezűleg – videóval

Valentin-napi képeslap

Ha szeretnéd meglepni párodat egy saját készítésű Valentin-napi képeslappal, akkor ez a cikk neked szól! A videóm segítségével megtudhatod, hogy hogyan készítsd el ezt a Valentin-napi képeslapot, akvarell-technikával.

De mielőtt még belekezdenénk, Te tudod, honnan ered a Valentin-nap? Az alábbi bekeretezett bekezdésből máris megtudhatod.

Honnan ered a Valentin-nap?

Többféle legenda is köthető a Valentin-naphoz, de a legelterjedtebb szerint Szent Bálint püspök a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentje volt Angliában és Franciaországban. Mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték volna, Bálint a börtönben raboskodva hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Február 14-én – kivégzése előtt – búcsúüzenetet küldött a lánynak, melyet így írt alá: „A Te Bálintod.”

 

Miért saját kézzel készítettem a meglepetést?

Hiszem, hogy teljesen más az értéke egy magad által készített ajándéknak, mint a bolti tucatterméknek. Így idén is magam készítettem el a Valentin-napi meglepetést a férjemnek, ugyanis mi már régóta nem veszünk boltban megvásárolható ajándékokat egymásnak, hanem minden évben igyekszünk meglepni a másikat valamilyen saját készítésű dologgal.

Arra gondoltam, hogy az idei Valentin-napi képeslap készítését videóra veszem és elérhetővé teszem mások számára is. Így bárki el tudja készíteni a maga Valentin-napi képeslapját, komolyabb előképzettség nélkül is. A videóban lépésről-lépésre fogod látni a képeslap készítésének menetét.

Milyen technikát használtam a képeslap elkészítéséhez?

Már régóta foglalkozom akvarellek készítésével, így kézenfekvő volt számomra, hogy a meglepetés képeslapot is azzal készítem el. Azért választottam ezt a technikát, mert a videó alapján akár egy kezdő számára is könnyedén elkészíthető a képeslap.

Mennyi időt vesz igénybe a képeslap elkészítése?

A videóm segítségével kb. fél óra alatt Te is el tudod készíteni a saját Valentin-napi képeslapodat. Úgy gondolom, hogy ennyi szabad ideje mindenkinek van arra, hogy egy tuti Valentin-napi ajándékkal lepje meg a kedvesét.

Tehát, ha Te is szeretnéd elkészíteni a saját Valentin-napi képeslapodat, akkor ezen az oldalon tudsz feliratkozni, és az email-címed megadása után máris küldöm a videót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük