info(kukac)muveszlelkek.hu

Tomte – a jóindulatú házi manó – akvarell és gouache festés – Művészlelkek Műhelye

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Tomte – a jóindulatú házi manó – akvarell és gouache festés – Művészlelkek Műhelye

Tomte festése online akvarell tanfolyam

A Tomte alakja ma már Magyarországon is egyre jobban ismert, köszönhetően a skandináv áruházaknak, melyekben bárki megvásárolhatja egy plüss képében a saját kis házi manóját. A Tomte ugyanis szó szerint jó indulatú házi manót jelent. De ki is pontosan a Tomte?

A Tomte egy mítikus figura, aki a legenda szerint fáradhatatlanul járja az erdőket, a házakat, a farmokat és ott segít, ahol tud. Vigyáz a háziállatokra, a gyerekekre és a házra.

Némelyik Tomte állítólag még takarít is és vigyáz a ház rendjére, ügyelve arra, hogy ne tűnjön el semmi. (Saját tapasztalataim szerint sajnos a takarítást eddig még nem vette át tőlem, de a többi stimmel.)

A Tomte szolgálataiért nem kér egyebet cserébe, mint egy tál zabkását vajjal és mandulával.

Azonban a Tomte nem csak házi manó, hanem egyben ő a svéd Mikulás is, aki nem december 6-án, hanem Karácsonykor látogatja meg a kicsiket.

A fentiek alapján – így Mikulás közeledtével – ezen a héten úgy döntöttem, hogy megfestem én is a kis házi manót, a Tomtét, így a legújabb videós anyag a Művészlelkek Műhelyében a Tomte festése. Ezt a képet gouche festékkel készítettem el, és igazán élvezetes volt, ahogy a kis manó figurája egyre inkább testet öltött a papíron.

Ha szeretnél Te is velem együtt megfesteni egy Tomtét, a több, mint 50 alkotás mellett, akkor nincs más dolgod, mint csatlakozni a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol akvarellfestést, gouache festést, a kettő kombinációját és grafitceruzás rajzokat készíthetsz el velem a videós útmutatóim alapján.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük