info(kukac)muveszlelkek.hu

A Titanic, és az a titokzatos kék medál – avagy fess velem akvarellel!

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

A Titanic, és az a titokzatos kék medál – avagy fess velem akvarellel!

óceán szíve medál akvarell festő tanfolyam

Ugye ismerős a film? Biztosan Te is láttad már jó párszor és ha véletlenül rábukkansz valamelyik tévécsatornán – miközben a távirányítód nyomkodod – biztos, hogy megállsz pár pillanatra és belenézel, vagy talán újra végig is nézed. Én legalább is így vagyok vele.

Ez a film még ma is rendkívüli népszerűségnek örvend, pedig már több, mint 20 év telt el megjelenése óta. Az egyik kedvenc epizódom, amikor Kate Winslet csupán ezt a medált viseli, miközben DiCaprio megörökíti ezt a csodás ékszert és persze vele együtt a viselőjét.

Részlet a Titanic című filmből

Részlet a Titanic című filmből

No, de nézzünk kicsit utána jobban, hogy mi is az Óceán szíve medál – „De la coeur de la mer” és mi a története. Ha érdekel, olvasd tovább a cikket!

A legendák szerint Marie Antoinette francia királyné volt az első ilyen nevű medál tulajdonosa. Akkor azonban még nem volt szív alakú a kő, amit csak később csiszoltak ilyen formájúra.

Forrás: Wikimedia

Forrás: Wikimedia

Az Óceán szíve néven ismert gyémánt ékszert James Cameron filmje tette igazán ismertté. Az eredeti, szív alakú gyémánt 15 karátos és a hozzá készített lánccal együtt közel 5 milliárd forint az értéke.

1998-ban egyébként a film híres betétdalát éneklő Céline Dion magára vehette az Oscar-díj-átadón, ami ezáltal a legdrágább ékszer volt, amit valaha a ceremónián viseltek.

Természetesen a filmben nem az eredeti ékszert, hanem annak pontos mását használták az alkotók.

Ha Téged is elvarázsol ez a csodásan csillogó medál, és szeretnéd megfesteni, akkor tarts velem, mutatom, hogy hogyan csináld!

Legújabb, online akvarell tanfolyamom, a Szikrázó gyémántok tanfolyami anyagában többek között ezt a csodásan csillogó Óceán szíve medált is megfestheted, 3 másik ékszerrel együtt.

szikrázó gyémántok akvarellfestő tanfolyam

A tanfolyam során elsajátíthatod az élethű ékszerfestést, a csillogó effektusok ábrázolását, a monokróm technikát, valamint beavatlak a színkeverésbe, a fények-árnyékok megfestésébe és a csillogó fények előcsalogatásának rejtelmeibe.

A Szikrázó gyémántok online akvarell tanfolyamom, most akciós, bevezető áron érhető el.

További részletek az online akvarell tanfolyammal kapcsolatban az alábbi képre kattintva érhetők el:

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük