info(kukac)muveszlelkek.hu

Fessünk pillangókat úgy, mint Salvador Dali!

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Fessünk pillangókat úgy, mint Salvador Dali!

A héten egy újabb darabbal bővült a Művészlelkek Műhelye megfesthető képeinek száma.

Méghozzá egy Salvador Dali festménnyel.

Dali köztudottan szívesen ábrázolta képein a pillangókat. Így van ez a Táj pillangókkal című képével is. Érdemes megfigyelni, hogy a sivatagban ábrázolt pillangók hogyan emelkednek ki a háttérből, illetve milyen érdekesen rajzolódik ki az árnyékuk. Ezek az apró részletek is arra utalnak, hogy Dali egy egészen másfajta látásmóddal szemlélte az őt körülvevő világot.

Mivel a pillangók megjelenítése egy visszatérő motívum volt Dali festészetében, így joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mégis mit szimbolizálhatnak ezzel a színes rovarok? A pillangókkal Dali részint az emberi lélekre utalhatott, részint pedig arra, hogy egy olyan lényről van szó, ami hernyóból alakul át szépséges pillangóvá, ahogyan az ember is átalakul és fejlődik élete során.

A kép festéséről készült videót itt tudod megtekinteni:

Ha pedig kedvet kaptál a festéshez, itt tudsz csatlakozni a Művészlelkek Műhelyéhez, ahol online akvarellfestő, gouchefestő és grafitceruzás rajz videóimmal Te is kedvedre alkothatsz.

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük