info(kukac)muveszlelkek.hu

Hogyan fess realisztikus szemet akvarell festékkel?

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Hogyan fess realisztikus szemet akvarell festékkel?

realisztikus szem festése online akvarell tanfolyam

A szem egyik legkifejezőbb része az emberi arcnak. Rengeteg érzelmet tud tükrözni, mint például örömöt, haragot, bánatot, csodálkozást, meglepettséget.

A szem rajzolásakor az első feladat, hogy elhelyezzük a fejen.

A portré készítés egyik lehetséges módja, hogy begyakoroljuk az egyes testrészeket és formákat és mikor egy egész alakos képet festünk meg, már jól fogjuk tudni, hogy hogyan alakítsuk ki az adott testrészt. Ma a szemmel foglalkozunk.

Az egyik legnagyobb kihívást talán az emberi szem élethű festése okozza. Hiszen festés során számtalan apró részletre, színekre árnyalatokra, redőkre, ráncokra, fényekre és árnyékokra kell figyelnünk. Ezekből tevődik össze egy-egy festmény és valljuk be ezeket nem könnyű papírra vetni.

Érdemes mindenképpen megpróbálkozni a valósághű szem festésével, hiszen a végeredmény mindenért kárpótol majd minket a végén.

 

Az a jó hír, hogy ezzel a gyönyörű, realisztikus szemmel bővült a Művészlelkek Műhelye. Kevesebb, mint egy óra alatt megfestheted velem ezt a szemet, valós idejű videóm segítségével. További információt itt találsz a Művészlelkek Műhelyével kapcsolatban.

Ez a videó abban is különbözik a korábbiaktól, hogy megmutatom azt is, hogyan tudod felrajzolni a szemet, valamint beszélek arról is, hogyan tudsz 2x-es 3x-os nagyítást is alkalmazni, ha nagyobb méretű képet szeretnél elkészíteni.

Kitérek majd a szempillák festésére és a szemöldök festést is megismerheted. A festés során figyelni kell arra, hogy megfelelő helyre kerüljön a szemöldök, ami a szemgödör pereme felett helyezkedik el.

 

Nincs más hátra, fess velem Te is realisztikus szemet!

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük