info(kukac)muveszlelkek.hu

Fémes hatás ábrázolása akvarell festékkel

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Fémes hatás ábrázolása akvarell festékkel

Fémes hatás elérése akvarell festékkel online akvarell tanfolyam

A múlt héten felkerült egy újabb videó a Művészlelkek Műhelyébe, melynek segítségével fény derül egy nagy titokra.Biztosan felmerült már benned is a kérdés, kell-e ezüst, arany vagy netalán bronz festék ahhoz, hogy fényes, akarom mondani fémes hatást tudj elérni a képeidnél? 

Nos, elárulom Neked, hogy ez az új videó leleplezi a nagy titkot. Semmi gond nincs azonban azzal, ha Te úgy gondoltad eddig, hogy ezen hatásokat fényes színekkel érheted el.

De mire kell figyelni, ha fémes hatást szeretnénk festeni? 

Fontos, hogy alaposan szemügyre vegyük az adott témát, amit szeretnénk fémesen csillogón ábrázolni.Azaz, aprólékosan szemügyre kell venni minden formát, az összes fényt és árnyékot egy adott tárgyon.

Ha ezeket az apró, de nagyon fontos dolgokat a helyére rakod, ráérzel arra, hogy mennyire legyenek világosak vagy sötétek az adott színek. És mindehhez csupán néhány általános festékszínre lesz szükséged.

Tarts hát velem és a videómból minden apró kis részletre fény derül. Garantálom, hogy ezek után minden fémtárgyat le tudsz majd festeni, ami a kezed ügyébe kerül.

Ezen a héten pedig az édes finomságoké a főszerep. Kakaós csigákat festhetsz meg velem, méghozzá gouache festékkel. Ezzel pedig több, mint 60 alkotást tudsz elkészíteni a Művészlelkek Műhelyében.

goache festés kakaóscsiga akvarellfestő tanfolyam

Ha még nem vagy tagja a Művészlelkek Műhelyének, ide kattintva csatlakozhatsz:

Ha pedig a téli tájak szerelmese vagy, a januári workshopomra ezen a linken jelentkezhetsz:

Könnyed téli tájak – élő online akvarellfestő workshop

Akvarell Workshop 202201

 

 

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük