info(kukac)muveszlelkek.hu

5 tipp az őszi dekorációhoz

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

5 tipp az őszi dekorációhoz

Vadgesztenye

 

Most, hogy már javában benne vagyunk az őszben, kicsit elgondolkodtam, hogy mit is jelent számomra ez az évszak. Régen az elmúlást, a tél közeledtét juttatta eszembe. Kifejezetten nem kedveltem ezt az évszakot, de mostanában egyre inkább kezdem meglátni az ősz szépségét.

Mert van ám szépsége, nem is kevés!

Ha ilyenkor nyitott szemmel járunk a természetben és szeretnénk az otthonunkat az ősz által kínált alapanyagokkal díszíteni, akkor íme néhány tipp, hogyan is kezdjünk hozzá.

 

 

1. Falevelek

őszi falevél

Ilyenkor remek időtöltés az ősz által átszínezett faleveleket megszemlélni, akár egy közeli parkban vagy egy erdőben. Nem győzöm csodálni a természet megannyi szépségét, azokat a hihetetlen színeket, amiket ilyenkor láthatunk.


Kellemes kikapcsolódás ilyenkor gyerekekkel faleveleket gyűjteni, amiket aztán meg lehet festeni, illetve fel lehet használni egy szobai dekoráció során.

 

 

2. Szalma

szalmakoszorú

Viszonylag ritkán használják manapság díszítésre, pedig a régi időkben, nagyszüleink előszeretettel alkalmazták dísztárgyak alapjául a szalmát. Remek ajtódíszeket, asztali dekorációkat hozhatunk létre ebből az alapanyagból.

 

 

3. Vadgesztenye

Vadgesztenye

 

Az örök klasszikus a vadgesztenye, ami remek dekorációs alapul szolgál. Díszíthetünk vele koszorúkat, vagy akár egy tálban elhelyezve néhányat belőlük, némi őszi falevéllel vegyítve is mutatós tud lenni. A vállalkozókedvűek csinálhatnak belőle állatfigurákat is.

 

 

4. Toboz

Toboz

 

Októbertől szerezhetjük be a tobozokat is, amik majd a karácsonyi dekorációhoz is felhasználhatók lesznek. De alkalmazhatjuk őket az őszi dekorációnk során is.

 

 

5. Sütőtök lámpás, nem csak halloween idején

sütőtök

 

Ki ne ismerné a sütőtök ilyen módon történő felhasználását? Viszont nem feltétlenül kell csak Halloween idején alkalmaznunk a tökből faragott lámpásokat. Használhatjuk a kisebb dísztököket is mécsestartó gyanánt, akár a kertbe, akár a lakásba.

 

 

+1. Potpourri

Potpourri

 

Ennek elkészítéséhet többféle alapanyagot is felhasználhatunk, mint például szegfűszeg, levendulavirág, citromhéj, narancshéj, rózsaszirom, tobozok, gesztenye, falevelek, örökzöldek.

Fontos, hogy ezeket mind szárítsuk meg alaposan, hogy sokáig megmaradhassanak eredeti pompájukban. Az alapanyagokat pedig illóolajokkal tehetjük még illatosabbá. Az én kedvenc illataim a levendula, a citrusfélék, a szegfűszeg és a fahéj.

 

 

Fotók: Pixabay.com

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük