info(kukac)muveszlelkek.hu

Legyen az új hobbid a festés!

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Legyen az új hobbid a festés!

fészek festése akvarell online tanfolyami anyag

Lassan vége a télnek, és itt tavasz!

 

Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy átgondoljuk maradunk-e az eddigi szokásainknál vagy kezdjünk bele valami újba. Lehet ez új dolog akár egy olyan kreatív elfoglaltság is, mint mondjuk a festés 🙂

 

Most állj meg egy pillanatra!

Csukd be a szemed, vegyél egy mély lélegzetet! És gondold végig, hogy mit is szeretnél csinálni a következő hetekben!

 

Hogyan akarod érezni Magad?

Mit akarsz megtenni a nyugalmad, egészséged érdekében, Önmagadért?

 

Elhatározhatod, hogy többet rajzolsz, festesz, alkotsz, mert tudod, hogy az jót tesz a mentális egészségednek. Tudod azt, ha egy kikapcsoló, feltöltő tevékenységet választasz, azzal csak nyerhetsz.

 

Bármi legyen is az, írd fel és a hónap folyamán emlékeztesd rá magad!

 

A Művészlelkek Alkotóklubjában ezentúl csütörtök esténként nemcsak alkotunk, hanem szó lesz eszközökről és festékekről is. Minden héten csütörtökön este 7-kor.

Ha még nem tetted, itt tudsz csatlakozni:  Művészlelkek Alkotóklubja csatlakozás Ezen a héten csütörtökön a granuláló festékkel jövök és mutatom, hogy miben más ez a festék mint a többi akvarell. 

*** 

A Művészlelkek Műhelyébe pedig ez a klassz kis madárfészek, illetve egy gouache festékkel festett hattyúpár kerül fel a videók közé. A gouache nem igazán ismert festék, pedig ha megismered, és jól használod, öröm vele az alkotás. 

Talán az lehet az egyik oka, hogy nem sokan használják, hogy a legtöbbünk akvarellfestésből hozza a technikát magával és ezzel a technikával szeretne festeni a gouache-al is, pedig a gouache más, mint az akvarellfesték. 

Több probléma is felmerülhet a gouache festék használata közben, az egyik, hogy túl sok vizet adsz hozzá a gouache-hoz: A gouache festék vízben oldódik és vízzel hígítható, hogy ezáltal különböző hatásokat hozzunk létre. Túl sok víz használata azonban gyenge, „halvány” színt eredményezhet.

Ez is lehet egy stílus, de ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a gouache-ból, akkor krémes állagúan érdemes használni. Kezdd kis mennyiségű vízzel és fokozatosan adj hozzá még vizet, ha szükséges, hogy megakadályozd a nagyon vizes festék létrejöttét. A festék felvitele előtt koppints az ecsettel az edény szélére, hogy eltávolítsd a sörtékből a felesleges vizet. A gouache festék használata részben a vízszabályozásról szól.

 

Remélem, hogy sikerült egy kis kedvet csinálni a gouache festék használatához.

 

Ha nem vagy még tagja, ajánlom figyelmedbe a Művészlelkek Műhelyét, ahol az akvarellfestés mellett a gouache, a grafitrajz és a zentangle technikákkal is megismerkedhetsz, immáron több mint 170 videós anyagom segítségével.

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük