info(kukac)muveszlelkek.hu

Körte és vidra akvarell

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Körte és vidra akvarell

körte akvarell online akvarellfestő tanfolyam

Ne maradj le, tarts velünk Te is ingyenes festésemen, ha szeretnél egy hosszú hét után kicsit lazítani. Alkotóklubomban csütörtök este 7-kor ismét folytatjuk a múlt héten elkezdett akvarell-zen képünket, amely remek kikapcsolódás lehet egy fárasztó nap után.

Ha pedig szeretnél egy kicsit jobban elmerülni az akvarellfestésben, vagy szívesen megismernél egy régi, elfeledett festéket a gouache-t, akkor tarts velünk a Művészlelkek Műhelyébe, ahol ezen a héten két izgalmas kép is felkerült a több, mint 120 megfesthető alkotás közé.

Mindkettő kép akvarellfestékkel és egy pici fehér gouache festékkel készült. Természetesen a gouache-t nem kötelező alkalmaznod, de szerintem feldobja az alkotásokat.

A körtés kép számomra az őszt idézi, egy igazán ízletes és színekben gazdag gyümölcsöt igyekeztem megjelenteni, melynek színeiben visszaköszön az ősz minden árnyalata. Ennek az akvarellképnek a megfestéséhez Anilinky festéket használtam, melynek a színei egyébként is ragyogóak.

A másik kép egy vidrát ábrázol. A kép különlegessége, hogy mixed media papírra készült, melyről már korábban beszéltem az Alkotóklubban. Kíváncsi voltam erre a papírra, hogy hogyan viselkedik a gyakorlatban és meg is szerettem volna mutatni Neked, ezért most ezt használtam ennél képnél.

Ez a kép egyébként Sonnet akvarellfestékkel készült. Izgalmas és kihívást jelentő feladat volt az állat vizes szőrének a kialakítása és a víz érzékeltetése. A festés során nem törekedtem kifejezetten a realista ábrázolásra, inkább egy könnyed akvarellfestéssel kívántam elkészíteni a vidrát. Ez a lecke már inkább a haladóbbaknak, illetve azoknak szól, akik szeretik a kihívásokat.

Tarts velünk, tegyük műveinkkel színesebbé a világot!

 

———————————————————————————————

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél további érdekességeket is látni művészetről, festőkről, technikákról akkor olvasd rendszeresen frissülő blogomat, és kövess a Facebookon, valamint a Youtube-csatornámon!

Ha pedig csak kipróbálnád magad, és még eddig nem tetted, csatlakozz ingyenesen a Művészlelkek Alkotókubjához, ahol hetente élőben alkothatsz velem!

Szeretettel várlak!

 

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük