info(kukac)muveszlelkek.hu

Érdekességek a görögdinnyéről

Online akvarell- és gouache tanfolyamok, hírek, érdekességek a festés világából

Érdekességek a görögdinnyéről

görögdinnye akvarell online akvarellfestő tanfolyami anyag

Kedves Alkotótársam!

Ezen a héten tovább folytatódik a nyári témákkal a Művészlelkek Alkotóklubjában a csütörtök esténkénti díjmentes online alkotás. Ezúttal a fagylalttal folytatjuk a sort.

Téged is szeretettel várlak!

Ha nem vagy még tagja az ingyenes alkotóklubnak, akkor itt tudsz csatlakozni:

Alkotóklub csatlakozás

***

Néhány érdekesség a görögdinnyéről

Te szereted a görögdinnyét?

Ebben a hőségben behűtve én nagyon kedvelem ezt a gyümölcsöt, ezért a mai bejegyzésemben hoztam néhány érdekességet a görögdinnyéről.

Tudtad, hogy

  • A görögdinnye rokona az uborkának és a sütőtöknek, közös tulajdonságuk a magas víztartalom.
  • A görögdinnye egyszerre tartozik a gyümölcsök és a zöldségek közé.
  • Több mint 90 országban termesztenek görögdinnyét a világon, melynek több mint 1200 faja létezik.
  • A görögdinnye 92%-a víz és 6%-a cukor.
  • Egyiptomban és Izraelben elterjedt szokás a görögdinnyét feta sajttal fogyasztani.
  • Van olyan mag nélküli dinnye is, amely nem genetikailag módosított, hanem egy különleges hibrid faj.
  • Találkozhatunk piros, fehér, narancssárga, citromsárga és zöld húsú görögdinnyével is.
  • A dinnye lassan növekszik és érik meg, egyes fajoknak akár több mint 120 napra is szüksége lehet ahhoz, hogy be tudjon érni.
  • A görögdinnyében számos értékes vegyület található, nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti a szervezetben található gyulladást.
  • A görögdinnyének nem csak húsa, de magja és héja is ehető.
  • A világrekorder legnehezebb dinnye 159 kilogrammot nyomott.

Hoztam egy koktél receptet is:

  • 250 g görögdinnye
  • 1.5 dl víz
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 15 ml folyékony édesítőszer (2-3 ek)
  • 1 l szódavíz
  • 0.5 db citrom

Elkészítés

  1. A görögdinnyéből eltávolítjuk a magokat. Ezután turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a citromlevet és vizet, majd leturmixoljuk.
  2. Ezután jégkocka formákba töltjük, és berakjuk a mélyhűtőbe lefagyasztani.
  3. Egy nagyobb edénybe ízlés szerint rakjunk a görögdinnye jégkockákból, hozzáadjuk az édesítőt (lehet nélküle is), a felszeletelt citromkarikákat, majd felöntjük hűtött szódavízzel.
  4. Poharakba adagoljuk, és még hidegen szívószállal kínáljuk:-)

***

Ha pedig szívesen megfestenéd ez a fincsi gyümölcsöt, tarts velem a Művészlelkek Műhelyébe ahol a múlt heti gumikacsa gouache kép videója után ezen a héten ezt a két cikk görögdinnyét készítheted el.

 

  

Egy könnyed, közel fél órás videó segítségével akvarellfesték és egy pici gouache festék felhasználásával megfesthető a görögdinnye, ami remélem, hogy mindenkinek kellemes enyhülést hoz ebben a nagy melegben.

Ha nem vagy még tag, a Műhelyhez itt tudsz csatlakozni:

Művészlelkek Műhelye online akvarell, zentangle, gouche festő tanfolyam

Kellemes alkotást, jó időtöltést kívánok mindenkinek!

Mónika

Facebook Comments

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük